ÚJ PEUGEOT RIFTER

Peugeot Rifter

Az alábbiakban a nemzetközi sajtóanyag olvasható, a Magyarországon forgalomba helyezett változatok felszereltsége, színe, kárpitja, motorjai, egyes műszaki tulajdonságai eltérőek lehetnek. A Peugeot Rifter bevezetése Magyarországon 2018 év végén várható.

A RIFTER nem csak egy név, a RIFTER egy valóságos küldetés…

A márka legújabb modelljeinek exkluzív, igényes stílusában fogant új PEUGEOT RIFTER határozottan újszerű, masszív sziluettjével nap, mint nap újabb kalandokra csábít.
Az új modell sikeresen ötvözi a robusztus és az elegáns stílust. Kalandor lelkülete révén a városi rengetegtől az érintetlen természetig minden környezetben otthonosan mozog.
A PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhely jóvoltából az új PEUGEOT RIFTER minden körülmények között páratlanul intenzív, a kategóriájában mindeddig ismeretlen vezetési élményt kínál.
Az új platformra épült, ellenálló és szívós autó a legszélsőségesebb használati körülmények között is megállja a helyét. A sokoldalú, jól variálható és praktikus modell kétféle hosszméretben – mindkettőn 5 és 7 személyes változatban – áll rendelkezésre. Hatékony motorokkal és a legmodernebb technológiákkal van felszerelve.
Az intenzív élményekre vágyókat a PEUGEOT RIFTER fedélzetén minden nap új kalandok várják.

Új sziluett – új név

Az új személyautónak a neve is teljesen új. A rövid és ütős PEUGEOT RIFTER már első hallásra outdoor asszociációkat kelt.

A PEUGEOT új modelljével határozottan felpezsdíti a szegmenst. A kategória alapértékeihez hű PEUGEOT RIFTER erős, dinamikus, tekintélyparancsoló személyiségével minden eddiginél messzebb megy.

Határozott karaktert sejtető, erőteljes és kompakt külső
A PEUGEOT RIFTER hovatartozásáról szemernyi kétségünk sem lehet: a modell egyértelmű rokonságot mutat a többi PEUGEOT személygépkocsival.
A robusztus, modern orron az oroszlán a márka legutóbbi modelljeihez hasonlóan a függőleges hűtőrács közepén trónol. A ragadozó tekintetet a fényszórók közepén húzódó LED-es fénysor még kifejezőbbé teszi.
Az autó oldalnézetből is a határozott stílus mellett teszi le a voksát. A rövid, vízszintes motorháztető, a magas övvonal és a rövidebb túlnyúlások jellemezte sziluett tökéletesen kiegyensúlyozott arányokat mutat. A tetőcsomagtartó rudak a dizájn szerves részét képezik, és úgy lettek kialakítva, hogy a szállított tárgyak hevederrel is rögzíthetők legyenek.
A szimmetrikusan letört sarkú első és hátsó ablakok egy ilyen típusú autón új dizájnt képviselnek. A fogazott kerékdobborítás is hozzájárul a jármű sportos karakteréhez. Az új PEUGEOT RIFTER stabilan ül a kerekein, melyek egyes változatokon 17” gyémántfényezésű keréktárcsákkal vannak felszerelve.
A nagy hátsó ajtó mögött tágas csomagtér rejlik. Az autó hovatartozását egyértelműen jelzi a szokásos három fénykarom. A szögletes lökhárító izmosabbnak mutatja az alsó részt, és optimális védelmet nyújt a mindennapokban.
Az új PEUGEOT RIFTER az SUV-k egyes stílusjegyeit és funkcionális elemeit is átveszi: ilyenek a megemelt hasmagasság, a nagy kerekek, a méretes küszöbvédők és az alsó karosszériavédő elemek, a kerékjáratok és a lökhárítók, valamint az első és hátsó sárvédők.
Ezektől az attribútumoktól határozottabb az autó személyisége, és újfajta sokoldalúságra tesz szert: városban kompakt és dinamikus, városon kívül és hosszú utakon pedig erős és nagy teljesítményű.
Akik nagyobb autóban gondolkodnak, azoknak ott a PEUGEOT RIFTER hosszú változata (+35 cm), mely helykínálat és praktikum tekintetében tényleg verhetetlen.
A PEUGEOT RIFTER elegánsan sportos külseje elsősorban kifejezőerejével és modernségével lepi meg az embert, de a beltér ugyanúgy tartogat meglepetéseket.

Gondosan megtervezett, letisztult utastér: PEUGEOT i-Cockpit®

Az új PEUGEOT RIFTER belső dizájnja is egyedülálló a piacon, és kétséget sem hagy a modell hovatartozása felől.

A PEUGEOT i-Cockpit® letisztult vonalaival, korszerű technológiai megoldásaival és felülmúlhatatlan kiviteli minőségével egy harmonikus és ízig-vérig mai utasteret testesít meg.
A szegmensben egyedülálló vezetőhely olyan élményt kínál, mely már több mint négymillió ügyfél tetszését nyerte el. Az alábbiaknak köszönhetően nap, mint nap felvillanyozó és ösztönös vezetésben lehet részünk:
- alul-felül csapott, kis méretű kormány, mely stabilabb fogást és jobb kormányozhatóságot eredményez,
- jól látható és könnyen elérhető 8” kapacitív érintőkijelző,
- krómszegélyekkel és elegáns piros mutatókkal feldobott, magasra helyezett műszeregység, mely az adatok jobb leolvasása érdekében egy színes képernyőt is magában foglal.

A legapróbb részleteiben is gondosan kidolgozott műszerfal többek között kényelmesen kézre álló, elegáns krómozott billenőkapcsolókat foglal magában, melyek a hófehér hátterű hőmérséklet-kijelzés körül a klímaberendezés vezérlésére szolgálnak.
Az elektromos rögzítőfékkel szerelt változatokban a középkonzolon felszabadult helyen tágas tárolóhelyek kerültek kialakításra.
Az új PEUGEOT RIFTER egyszerre praktikus és elegáns utasterében minden a kellemes vezetést és a maximális összpontosítást szolgálja.

GT Line változat: még karakteresebb stílus
A PEUGEOT RIFTER elegáns és sportos GT Line változata tökéletesen beleillik a PEUGEOT GT Line vonalába.
A hangsúlyosan előkelő GT Line verziót fekete színű kiegészítők – hűtőrácsszegély, tükörházak, tetőrudak és oldalsó díszlécbetétek – díszítik.
Az exkluzív stílushoz a gyémánt fényezésű 17” „Aoraki” könnyűfém keréktárcsák, valamint az első sárvédőkön és a hátsó ajtón elhelyezett rézárnyalatú GT Line feliratok is hozzátartoznak.
Belül bőrbevonatú kormány, „Marron Quente” árnyalatú műszerfaldíszítés, „Tissu Casual” üléskárpitok és pepita mintás műszerlapok teszik különlegessé ezt a változatot.

A PEUGEOT RIFTER tehát elegáns változatában is megőrzi kalandor lelkületét és felfedezőhajlamát, és minden egyes nap a korlátlan szabadság élményével ajándékozza meg az embert.

Hamisítatlan PEUGEOT-s vezetési élmény
Az élvezetes vezetés élményét a Peugeot gépjárművek immár a génjeikben hordozzák.
Az új PEUGEOT RIFTER a dinamikus tulajdonságairól híres EMP2 platformra épült. Az új padlólemez és a variálhatóság, illetve terhelhetőség érdekében végrehajtott hátsó fejlesztések következtében a kényelem és a menettulajdonságok a szegmensben eddig ismeretlen kompromisszumát sikerült elérni.
A megfelelő úttartást elöl pszeudo-McPherson típusú, hátul deformálódó kereszttartóval ellátott futómű biztosítja. A márkához méltó útfogás érdekében a felfüggesztéseknél és a kormányműnél speciális beállításokat alkalmaztak.
A PEUGEOT i-Cockpit®, a megemelt vezetési helyzet és a 10,9 m-es fordulókör így nagyságrendekkel fürgébb viselkedést és kiváló kormányozhatóságot eredményezett, ami az élvezetes vezetés záloga. A hasmagasság megemelése pedig kvázi terepjárós adottságokkal ajándékozta meg a modellt.

Ha még többre vágyik...
Az Advanced Grip Control rendszernek köszönhetően a kalandvágyóbbak előtt is megnyílik a pálya. A MICHELIN LATTITUDE TOUR Mud & Snow gumikkal kiegészülő továbbfejlesztett kipörgésgátló rendszer folyamatosan felügyeli a kerekek meghajtását. A hozzá társuló lejtmenet-szabályozó (Hill Assist Descent Control) pedig meredek lejtőn is automatikusan tartja az autó sebességét.
A PEUGEOT RIFTER kínálatában egy opciós 4x4 változat is megtalálható, melyet régi partnerünkkel, a DANGEL-lel közösen fejlesztettünk ki.
A legszélsőségesebb használati körülményekre is gondoltunk: nagy hangsúlyt fektettünk a masszivitásra és a hosszantartó üzemképességre, és a legváltozatosabb terepeken és éghajlati körülmények között szigorú teszteknek vetettük alá az autót.