TOVÁBB A TARTALOMRA
Elektromobilitas

Elektromobilitás a PEUGEOT-nál

VÁLASZTÁS SZABADSÁGA

Az elektrifikált járművek széles választékának köszönhetően: kedvenc PEUGEOT modelljét 100%-ban elektromos vagy plug-in hybrid  változatban is kiválaszthatja. Így igényei szerint ​​belső égésű vagy elektromos hajtásláncot is választhat.

Kompromisszumok nélkül!

 

Miért nincs kompromisszum?

Mert nem kell lemondania a PEUGEOT-járművektől elvárt tulajdonságok egyikéről sem, például a tágas utastérről és csomagtérről... mivel ezek egyformák.

 

Bármilyen típusról is legyen szó, a PEUGEOT lehetőséget kínál a meghajtás kiválasztására:

  • 100%-ban elektromos városi autó vagy SUV,
  • Plug-in hybrid személyautók vagy SUV.
 

Ezt a PEUGEOT-nál a VÁLASZTÁS SZABADSÁGÁnak hívjuk

 

 

A 100%-ban elektromos vezetés előnyei

5 "Zéró" tulajdonság a kényelmes vezetésért
0 motorzaj
0 rángatás
0 vibráció
0 CO2 kibocsátás
menet közben
0 károsanyag-
kibocsátás

VEZETÉSI ÉLMÉNY

Az elektromos árammal hajtott járművek egy újfajta vezetési élményt nyújtanak, amelynek része a rángatás nélküli, könnyed vezetés, az azonnal rendelkezésre álló nyomaték, a határozott gyorsítás és a vibráció mentes utazás .

Városban ezek az autók is hozzájárulnak a zajszennyezés csökkentéséhez, mivel az elektromos motor hangtalanul üzemel.

Lépjen be a PEUGEOT SPORT ENGINEERED termékcsaláddal a PEUGEOT Neo-Performance világába.

 

Értékelje az alacsony károsanyag-kibocsátás melletti nagy teljesítményt, és engedje szabadjára érzékeit a csúcskategóriás, 360 LE teljesítményű PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 és 508 SW limuzin és kombi volánja mögött.

 

A PEUGEOT 3008 HYBRID4 egy 300 lóerős összkerékhajtású változat, mely ötvözi a biztos tapadást és irányíthatóságot, miközben alacsony fogyasztást kínál, ami a 2 villanymotornak és a hozzájuk tartozó regeneratív fékezésnek köszönhető.

A PEUGEOT i-Cockpit® elektromos és plug-in hybrid modellekhez készített változatai lehetővé teszik, hogy a vezető látóterében található műszegységen megjelenjenek a vezetési információk (vezetési mód, akkumulátorszint, elektromos hatótáv), míg az érintőképernyőn a fogyasztási statisztikák (áram, illetve üzemanyag).

 

A környezet iránti elkötelezettségünk

Ökológia

Életciklus-elemzés:

 

A Transport & Environment (T&E) tanulmánya szerint az elektromos jármű 50%-kal kevesebb CO2-t bocsát ki teljes életciklusa során, mint egy átlagos európai belsőégésű jármű.

 

A 100%-ban elektromos járművek menet közben nem bocsátanak ki CO2-t vagy más káros gázokat.

 

Az elektromos jármű CO2-mérlege függ a villamosenergia-termelés módjától, és az akkumulátor gyártásához kapcsolódó CO2-kibocsátástól is.

 

Az elektromos autók és az akkumulátorok gyártása

Az elektromos jármű akkumulátorának összetétele:

  • A lítium-ion akkumulátor nem tartalmaz ritkaföldfémeket.
  • A 3 fő alkotóelem: acél, alumínium és műanyag.

 

A PEUGEOT megköveteli beszállítóitól, hogy csak megfelelő minősgű nyersanyagot szállítsanak:

  • csak felelősségteljesen beszerzett anyagokat szerezzenek be
  • egyes termékeknél be kell mutatniuk a felhasznált anyagok részletes összetételét és azok forrásait.
Akkumulátorok újrahasznosítása

A Peugeot 2012 óta újrahasznosítja az elektromos és a hálózatról tölthető hibrid járműveiben használt akkumulátorokat. Számos szakosodott partnerrel dolgozunk együtt az akkumulátoroklítium-ion (Li-ion) és nikkel-fém-hidrid (NiMh)  élettartamának optimalizálása érdekében.


A Stellantis csoport világszerte aktívan részt vesz ezen a területen annak érdekében, hogy partnerkapcsolatokat alakítson ki az akkumulátor élettartamának optimalizálása érdekében, figyelembe véve a teljes életciklust a javítástól, az újragyártáson, a második életre szóló megoldások keresésén át egészen a életciklus végéig.

Partnerség - Office National des Forêts 

A PEUGEOT 1998-as kezdeményezéséből született a PEUGEOT-ONF projekt célja, hogy megértse a trópusi erdők helyreállításának dinamikáját és szerepét az üvegházhatású gázok elnyelésében és tárolásában.

 

A brazíliai Mato Grosso északnyugati részén található projekt teljes területe 10 287 ha, amelyből több mint 7 000 ha megőrzött amazóniai erdő és 2 000 ha régi legelő található. Ezekre a degradált talajokra ültettek 1999 óta több mint 2,5 millió fát, főleg őshonos fafajokból, és így újjáéledt az erdő.