Peugeot elektromos modellek
Peugeot elektromos modellek
ELEKTROMOS

Most kiemelt kedvezménnyel válthat környezetbarát, 100%-ban elektromos autóra! A Peugeot fejlett technológiát kínáló elektromos modelljei minden igényt kielégítő választékban állnak rendelkezésre, legyen szó mozgékony városi kisautóról, kompakt szabadidőautóról, családi egyterűről vagy kisteherautóról. Lépjen be az elektromos autózás világába az innovatív és lenyűgöző formatervű Peugeot modellek segítségével!

KÍNÁLATUNK

Fedezze fel modelljeinket

/image/16/0/peugeot-208-2019-135-fr.604160.jpg

Új e-208 elektromos városi autó  
 

A városi autó újragondolva; elektromos meghajtással és lélegzetelállító megjelenéssel itt az Év Autója 2020 díj nyertesének elektromos változata!  A 3D i-Cockpit®  vezetőhelyi, az innovatív elektromos hajtás, és a kimagasló hatótáv új távlatokat nyit. 

/image/70/9/peugeot-2008-1906pc-130.649709.jpg

Új e-2008 elektromos SUV
  

A Peugeot új elektromos SUV-ja  az erőt és a sportosságot sugalló külső megjelenéssel hódit, mely impozáns belső helykínálattal és praktikummal párosul. A 100 kW-os gyorstöltésnek és a hőszivattyús fűtésnek köszönhetően a hosszú utakon is ideális társ.

Peugeot e-Traveller

Új e-Traveller elektromos kisbusz

  
Akár 2.500.000 Ft állami támogatással1

A modern, elegáns vonalvezetésű, új, 100%-ban elektromos PEUGEOT e-Traveller praktikus 5-9 személyes kialakításával kétféle akkumulátorával ideális családi és professzionális felhasználásra is.

/image/09/4/peugeot-rifter-2102styp003-v1.792094.jpg

Új e-Rifter elektromos családi autó

 
Akár 2.500.000 Ft állami támogatással1

Az új PEUGEOT e-Rifter egy vérbeli családi autó, amit tágas, modern utastérnek és erőteljes kiállásának köszönhet. A modellt nagycsaládos állami támogatással is kérheti.

Hamarosan elérhető.

/image/78/6/peugeot-exp-2019-060-fr.669786.jpg

Peugeot e-Expert

 
A haszonjámrűvek új generációja

Az elektromos e-Expert újraértelmezi a városi haszonjárművek fogalmát, miközben vállalkozása minden igényének megfelel. Kétféle akkumulátorral és többféle mérettel is rendelhető. 

 

ELŐNYÖK

/image/46/1/peugeot-208-1902hm103-newcrop.611461.jpg

ÚJ VEZETÉSI ÉLMÉNY

A csendes meghajtásnak és a csökkentett vibrációnak köszönhetően egy újfajta élményben lesz része. Ráadásul az elektromos autók azonnali gázreakciója és a folyamatos gyorsítása  mindenkinek mosolyt csal az arcára. 

A Peugeot elektromos autói zérő CO2 kibocsátást és akár 340 km-es hatótávot (WLTP) biztosítanak.

MEGTAKARÍTÁS

Az autó teljes ára nem csupán a vételárból, hanem az üzemanyag (áram, benzin vagy dízel), a biztosítás és a karbantartások költségéből áll össze. A Peugeot elektromos autói átlagos használat mellett 40%-kal kisebb üzemanyag költséggel és 30%-kal alacsonyabb karbantartási  díjakkal számolhat. 

EGYSZERŰ HASZNÁLAT

Az elektromos autózás több szempontból is megkönnyíti az életét; Gyors és magától értetődő feltöltés és többféle töltési megoldás is elérhető.

A töltöttségi szint és hatótáv felügyelete a MyPeugeot alkalmazás segítségével

ADÓKEDVEZMÉNY

Az elektromos autók után nem kell regisztrációs adót, átírási illetéket és gépjárműadót fizetni.
Nem kell cégautó adót fizetni, illetve lízingszerződéssel vásárolt e-autó után az ÁFA visszaigényelhető.

INGYENES PARKOLÁS

A legtöbb hazai nagyvárosban jelenleg ingyenes a parkolás, amennyiben az autó zöld rendsámmal rendelkezik. 

ZÖLD RENDSZÁM

A zöld rendszámmal ellátott autóval mentesülhetünk bizonyos védett övezetek behajtási díja alól.

TECHNOLÓGIA

ELEKTROMOS MOTOR

/image/69/2/peugeot-elect-2019-006-fr.649692.jpg

ELEKTROMOS MOTOR

 
A 100 kW (136 LE) teljesítményű motor, a rögtön rendelkezésre álló 260 Nm nyomatéknak köszönhetően azonnali gyorsulást, valamint dinamikus és csendes vezetési
i élményt nyújt.

/image/71/8/peugeot-2008-2019-501-fr.649718.jpg

NAGY KAPACITÁSÚ AKKUMULÁTOR

 
A PEUGEOT új elektromos platformja egy nagy kapacitású (50 kWh) akkumulátorral van felszerelve, melyet úgy helyeztek el, hogy se az utastéri helykínálat, se a csomagtartó mérete ne szenvedjen csorbát.

Teljesen feltöltött akkumulátorral a WLTP szabvány szerint 320-340 km-ti lehet megtenni úgy, hogy közben egyáltalán nincs CO2-kibocsátása.
Az akkumulátorra 8 év vagy 160 000 km garancia van, 70% töltőkapacitás erejéig.

TÖLTÉS

Hogyan tudja tölteni elektromos autóját?

A Peugeot elektromos autóihoz számos töltési opció rendelkezésre áll az otthoni megoldásoktól a nyilvános töltőoszlopokig. Mindegyiket könnyen, egyszerűen és magától értetődően  tudja majd használni.

/image/47/4/peugeot-208-2019-017-fr.611474.jpg

OTTHON VAGY AZ IRODÁBAN

Praktikus, környezetbarát megoldás a mindennapokban. Többféle töltési megoldás is létezik:

  • Használhatja a hagyományos konnektort (3,3 kW, 8A)  
  • Választhatja a megerősített Green'up® aljzatot (3,3 kW 14A), amely rövidebb töltési időt kínál.
  • Vagy vásárolhat egy fali töltőt is (Wallboxi) (6,6 kW 32A), így az autó teljes feltöltése csupűn 8 órát igényel, amely a megfelelő kábellel 5 órára csökkenthető.
/image/46/0/peugeot-208-1902hm002.611460.jpg

NYILVÁNOS TÖLTŐOSZLOPOK

A hagyományos benzinkutak mintájára, az elektromos autókhoz is elérhető  egy folyamatosan bővülő töltőhálózat. Már ma is több, mint 225 000 töltőpont érhető el Európában.

A töltés gyorsításához válassza az autóinkkal kompatibilis gyorstöltő pontokat. 

A nyilvános gyorstöltőkről akár 30 perc alatt feltöltheti az akkumulátorokat 80%-os szintre. 

Tippek a környezetbarát vezetéshez

A környezetbarát vezetési stílussal energiát takaríthat meg, így növelve autója hatótávolságát. 
Vezetés közben kerülje a gyakori hirtelen lassításokat és az élénk gyorsításokat. 

/image/47/5/peugeot-208-2019-132-fr.611475.jpg

"Brake" üzemmód

Az fékpedál folyamatos használata helyett, használja a motorféket "Brake" módban, az így felszabaduló energiával pedig tölteni tudja az akkumulátort. 

"Eco" üzemmód

Elektromos autóink "eco" módban a motor teljesítményének csökkentésével energiát spórol. Az üzemmódot városba ajánljuk.

Előmelegítés és hűtés* 

Amikor autója egy töltőhöz csatlakozik, az előfűtés vagy előhűtés funkcióval hatékonyan növelheti autója hatótávolságát, mert az akkumulátor enerigáját nem az utastér fűtésre vagy hűtésre kell  fordítani az út elején. 

 

*Bizonyos modellek esetén feláras opció megrendelésével elérhető funkció.

Ellenőrizze gumiját

A gumi ellenőrzése minden meghajtás esetén fontos, hiszen a jól beállított guminyomás és a jó mintázat nagyobb biztonságot és kisebb fogyasztást eredményez. 

MYPEUGEOT® ALKALMAZÁS

/image/47/7/visuel-mypeugeot-e208.611477.png

A MyPeugeot®i alkalmazással bárhol és bármikor megtekintheti a következő információkat:

- A töltés előrehaladása
- Fogyasztási statisztikák
- A gazdaságos vezetésre vonatkozó tanácsok.

Az alkalmazáson keresztül a gépjármű bizonyos funkciói távolról is irányíthatók*:

- A töltés indítása, leállítása és programozása,
- Az utastér előfűtésének vagy -hűtésének beprogramozása: Ez a funkció lehetővé teszi a fűtés vagy a légkondicionáló beprogramozását a megfelelő utastéri hőmérséklet elérése érdekében, és ha mindez töltés közben történik, az akkumulátor is később merül le.

* Bizonyos modelleknél illetve felszereltségeknél az applikáción keresztül vezérelhető funkciók (pl: e-Távvezérlés) csak abban az esetben érhetőek el, ha a jármű rendelkezik a feláras opcióként rendelhető SOS+Assistance rendszerrel. További tájékoztatásért kérjük, forduljon márkakereskedőjéhez!

További kérdések az elektromos autózásról

Az elektromos autók hatékonyabbak, mint a belső égésűek?

Igen, az elektromos meghajtás hatásfoka sokkal magasabb. Ugyanazt a sebességet tudják elérni, mint hagyományos társaik, miközben egy új kényelmi szintet képviselnek az alacsonyabb zaj és a kisebb vibrációnak köszönhetően.  Ráadásul a fékezés közben felszabaduló energiát is felhasználja a rendszer.

Az elektromos autók drágábbak, mint a hagyományos autók?

A vásárlás pillanatában igen, azonban az autó ára a teljes életciklusa alatt felmerülő költségek összességét jelenti; ebbe beletartozik az üzemanyag, a biztosítás és a karbantartás díjai is. Ha így vizsgáljuk, akkor az elektromos autó gazdaságosabb, mint egy benzin vagy dízelautó.

Egy elektromos autó átlagosan 40%-ot takarít meg a fogyasztáson és 30%-ot a karbantartási költségeken.

Az elektromos autók valóban tisztábban üzemelnek?

A legfontosabb tényező, hogy az elektromos autónak nincs helyi szintű szén-dioxid kibocsátása. A másik fontos dolog, hogy  az akkumulátor előállítása során keletkező szén-dioxid többlet már 2 év alatt megtérülhet. Ráadásul az akkumulátorotok élettartamát növelő  megoldások fejlesztése folyamatosan zajlik.
Tehát ha mindent figyelembe veszünk, akkor középtávon az elektromos autó valóban tisztább megoldást nyújtanak.

1  Az elektromos autókra is igényelhető a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatása. Utóbbi részleteit a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatásáról szóló 45/2019. (III.12.) Korm. rendelet határozza meg. Az igénybevétel feltételeivel kapcsolatos tájékoztatás nem teljeskörű, a részletes szabályokat a hivatkozott rendelet tartalmazza.

Az új Peugeot e-208 elektromos modell hatótávolsága WLTP szabvány szerint: 340 km, NEDC szabvány szerint: 450 km, elektromos-energia fogyasztása (WLTP vegyes): 16,31 kWh/100 km.

Az új Peugeot e-2008 elektromos modell hatótávolsága WLTP szabvány szerint: 320 km, NEDC szabvány szerint: 430 km, elektromos-energia fogyasztása (WLTP vegyes): 17,3-17,5 kWh/100 km.