TOVÁBB A TARTALOMRA
Peugeot i-Cockpit

PEUGEOT i-COCKPIT® | A vezetőhely új fogalma

PEUGEOT járművet vezetni mindig is izgalmas élményt jelentett. A márka szaktudása nem szorul bizonyításra a szerkezeti elemek és az úttartás tekintetében, amelyek a dinamikus és élvezetes vezetés élményét garantálják. A PEUGEOT azonban még tovább szeretné fokozni a vezetés örömét, ezért évek óta elmélyülten kutatja, hogyan lehetne a vezetőhely megújításával még élvezetesebbé tenni az autózást.

 

Ez a kutatómunka vezetett a belső tér újító szellemű kialakításához, a PEUGEOT i-Cockpit®-hoz.

A koncepció legfontosabb elemei: 

KOMPAKT KORMÁNY
A kisméretű kormány megkönnyíti az autó irányítását és fokozza a vezetés élményét. Ezzel a kormánykerékkel gyerekjáték, természetes, ösztönös cselekvés a vezetés. Mivel a vezetőnek kisebb karmozdulatokra van szüksége a kormányzáshoz, gyorsabban tud manőverezni, és a vezetési pozíció is sokkal kényelmesebb. 
MAGASRA HELYEZETT MŰSZEREGYSÉG
A magasra helyezett műszercsoport közvetlenül a vezető látóterében jeleníti meg az információkat, így annak nem kell levennie a tekintetét az útról, végig a vezetésre koncentrálhat. A kicsi kormánykerék ergonomikus, kevésbé fárasztó vezetési helyzetet biztosít, ami fokozza a vezető kényelmét. 
NAGY ÉRINTŐKÉPERNYŐ
A nagyméretű érintőképernyőn az ösztönös használat szem előtt tartásával egy helyen jelennek meg a kényelmi funkciók (rádió, légkondicionáló stb.). A felületről a gépjármű valamennyi felszerelése egyszerűen vezérelhető.  

Egyértelmű üzleti siker

2012 óta több millió ügyfél élvezheti a márka legnépszerűbb modelljein kínált emblematikus PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhelyet. Az érintett modellek:

Az Európában és Kínában végzett ügyfélfelmérések egyhangúan azt bizonyítják, hogy PEUGEOT i-Cockpit®-tal felszerelt autóban utazni felemelő és stimuláló érzés. Ezért is döntött úgy a márka, hogy az innovatív koncepciót a legújabb PEUGEOT járművek legfontosabb megkülönböztető jegyévé teszi.

 

Új generációs high-tech PEUGEOT i-Cockpit®

Az új Peugeot i-Cockpit®-tal felszerelt 3008 és 5008 SUV modellekben a központi kezelőszervekkel ellátott kisméretű kormány és az elektromos vezérlésű automata váltó fölött 100%-ban digitális látvány fogadja a vezetőt, melyről a 8” kapacitív érintőképernyő mellett egy konfigurálható és személyre szabható digitális műszeregység gondoskodik.

 

A kifejezetten high tech környezetben a magasra helyezett, teljes egészében konfigurálható és számos egyedi beállításra alkalmas 12,3’’ digitális műszeregység jóvoltából egy helyen, a vezető közvetlen látóterében kerül kijelzésre minden fontos vezetési információ.

 

Az új PEUGEOT i-Cockpit® minden területen messzebbre megy. Megjelenésében minőségibb, tervezésében high tech jellegűbb, a csatlakoztatott szolgáltatások terén fejlettebb, összességében ösztönösebb lett. Az érzelmek és az egyedi kialakítás terén is tovább megy az elődjénél, és a holnap PEUGEOT-inak utasterét vetíti előre.