TOTAL kenőanyagok

TOTAL kenőanyagok
TOTAL kenőanyagok

OLAJCSERE CSAKIS KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ MOTOROLAJJAL

A motor akkor képes maximális teljesítményre, ha rendszeresen és gondosan karbantartják. Az alapvető karbantartási műveletek közül a legfontosabb az olajcsere, mert eltávolítja a rendszerbe kerülő szennyeződéseket és ezzel növeli a motor élettartamát, a rendszer hatékonyságát.

A motorolaj összetett szerepe miatt nem mindegy, hogy milyen minőségű motorolaj kerül gépjárművébe.

TOTAL kenőanyagok

A Peugeot által ajánlott TOTAL kenőanyagok:

 • Csökkentik a fogyasztást, például szintetikus környezetbarát olaj használatával, valamint a fogyasztás csökkentésével a CO2 kibocsátást is.
 • Csökkentik a súrlódást, és a motorban mozgó alkatrészek kopását
 • Hatásosan hűtik a motort
 • Általuk tisztább marad a motor és megvédik a koróziótól
 • Növelik a mozgóalkatrészek hatékonyságát és működési sebességét
 • Optimalizálják a motor károsanyag-kibocsátó berendezéseinek működését, mint például a részecskeszűrő

A kiváló minőségű motorolajak választása többszörösen megtérül Önnek a jármű karbantartási költségeiben. Ne csapja be magát az olcsónak tűnő motorolajokkal. Válassza a minőséget, gondolkodjon hosszútávban!

TOTAL kenőanyagok

MINDEN, AMIT TUDNI KELL AZ OLAJCSERÉRŐL

A megadott időintervallumokban történő olajcsere elengedhetetlen feltétele a gépjármű tökéletes és megbízható működésének. Mindig márkaszervizben végeztesse az olajcserét, ahol nemcsak kiváló minőségű motorolajjal töltik fel autóját és kiváló minőségű olajszűrőt építenek be, de az ingyenes Videochek szolgáltatást is rendelkezésére áll, és autóját minden esetben márkaszabvány ellenőrzésnek vetik alá. A járműben lévő motorolajszintet alkalmanként Ön is ellenőrizheti:

TOTAL kenőanyagok

OLAJSZINT ELLENŐRZÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 1. Húzza ki a nívópálcát
 2. Tisztítsa meg egy ronggyal, majd helyezze vissza. Várjon pár másodpercig, majd újra húzza ki.
 3. Ellenőrizze, hogy az olaj szintje a "Min" és "Max" jelölések között van-e. Adjon hozzá olajat, ha a szint alacsony.
 4. Kis adagokban pótolja az olajat, ha szükséges.
 5. Ismét ellenőrizze az olaj szintjét és öntsön még olajat, amíg az el nem éri a nívópálca "Max" szintjét.
 6. Helyezze vissza a nívópálcát.
TOTAL kenőanyagok

TUDJA ÖN, HOGY MIT JELENTENEK A SZÁMOK A MOTOROLAJ ELNEVEZÉSÉBEN?

A W betű előtti és utáni számok az olaj viszkozitási fokozatát jelölik. Nem mindegy, hogy melyik terméket választja! A „W” jelzést megelőző számjegyek jelölik a kenőolajok alacsony hőmérsékleti viszkozitását: minél alacsonyabb az érték, az olaj annál folyékonyabb, tehát annál inkább használható alacsony hőmérsékleten. A „W” jelzés utáni számjegyek a magas hőmérsékleti viszkozitást jelölik: minél magasabb ez az érték, annál viszkózusabb az olaj és annál jobban használható meleg időben.

TOTAL kenőanyagok

QUARTZ INEO FIRST 0W20 - Arany kategória

A PSA motorok gyári első „first fill” motorolaja, melyet a gyártó a Peugeot és Citroën személygépkocsik rendszeres olajcseréjéhez is kifejezetten ajánlja. Kifejezetten ajánlott a PSA legújabb technológiájú motorfejlesztéseihez (DV5R és EB2DT), az e-HDI, Puretech rendszerekhez, a Stop & Start technológiát és hibrid technológiáú motorokhoz, amelyek optimális működéséhez új generációs motorolajokra van szükség.

TOTAL kenőanyagok

QUARTZ INEO FIRST 0W30 - Arany kategória

A PSA konszern által első feltöltésként használt szintetikus technológiával előállított motorolaj, amelyet a gyár a gépjárművek rendszeres olajcseréjéhez is ajánl. Jól alkalmazható a PSA újabb motorjaiban, különösen a stop-start funkcióval felszerelt e-HDI technológiájú motorokban, és a hibrid motorokban, amelyek új generációs motorolajokat igényelnek.

TOTAL kenőanyagok

QUARTZ INEO ECS 5W30 - Arany kategória

Különleges, második generációs üzemanyag-takarékos motorolaj: minden dízelmotorral használható – régebbiekkel és az újabbakkal is, valamint a legtöbb benzinmotorhoz is alkalmas. Csúcskategóriás teljesítménye üzemanyag-megtakarítást biztosít, és optimalizálja a károsanyag-kibocsátást csökkentő rendszerek – például a részecskeszűrők – működését, megakadályozza azok idő előtti eltömődését (a normál technológiájú olajokhoz képest 50%-kal kevesebb fém alkotórészt tartalmaz).

TOTAL kenőanyagok

QUARTZ 9000 5W40 - Arany kategória

Ez a szintetikus technológiával előállított motorolaj különösen alkalmas turbófeltöltős, többszelepes és közvetlen befecskendezésű dízelmotorokhoz, személyautók benzin- és dízelüzemű motorjaihoz,

Még extrém üzemi feltételek mellett is jól teljesít (városi forgalom, országút, autópálya), és a sportos, intenzív vezetési stílushoz is kiváló. Minden évszakban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt. A katalizátoros motorokhoz, és minden ólommentes benzinnel vagy cseppfolyós gázzal (LPG) üzemelő motorhoz ajánlott.

TOTAL kenőanyagok

QUARTZ 7000 10W40 - Ezüst kategória

Szintetikus alapú motorolaj benzin- és dízelüzemű motorokhoz ajánlott. Tökéletesen megfelel minden katalizátorral felszerelt és ólmozatlan benzinnel, cseppfolyósított gázzal vagy biodízellel üzemelő gépkocsihoz. Normál vezetési körülmények esetén alkalmas turbófeltöltős és többszelepes motorok kenésére.

TOTAL kenőanyagok

QUARTZ 5000 15W40 - Bronz kategória

Ásványi alapú motorolaj, amelyet PSA személygépkocsi és kishaszonjármű benzin-, és dízelüzemű motorjaihoz fejlesztették ki. Magas viszkozitási indexxel rendelkezik és kiemelkedő termikus stabilitás jellemzi. Kiemelkedő detergens és diszpergens tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal csökkenti a szennyződés felhalmozódását a motorban. Kiemelkedő korrózió és habzásgátló tulajdonságokkal rendelkezik motor legkényesebb részeit is tisztán tartja, és megvédi a fokozott kopástól.

TOTAL kenőanyagok
TOTAL kenőanyagok
TOTAL kenőanyagok

PEUGEOT - TOTAL EGYÜTTMŰKÖDÉS

A Peugeot és az Total csapata számos versenyszériában működik együtt. A Dakar-rally, az Európa Rally bajnokság, a motorsportban számos sikert hozott:

 • 1995 és 2005 között a 206 WRC 25 győzelmet nyert az F1 Grand Prix és a Word Rally bajnokságban, a gyártói bajnokságot háromszor nyerték meg, és 2 bajnoki címet hozott Marcus Gronholmnak versenyzőnek 2000-ben és 2002-ben.
 • 2007 és 2011 között a Peugeot Total Team az 1. és a 2. helyet szerezte meg a Le Mans 24 órás versenyben,
 • 2013-ban a Peugeot és az Total ismét egyesítette erőit, és részt vett a Mythical Pikes Peak Nemzetközi futamon az Egyesült Államokban. Sebastian Leob a 208 T16 modellel indult.
 • Az Total 2013 óta a Peugeot Rally Academy-t is támogatja. Az Európa Rally Bajnokságon a Peugeot 208 T16-val versenyzett.
 • 2017-es esztendő igazán emlékezetes volt a Peugeot Total Team számára, hiszen a Dakar Rally-ban dicsőséges hármas befutó győzelmet aratott: 1. helyen Stéphane Peterhansel és Jean-Paul Cottret, a 2. helyen Sebastien Loeb és Daniel Elena, a 3. helyen pedig Cyril Despres és David Castera ért célba.
 • 2018-ban Carlos Sainz és Lucas Cruz győzelme a Dakar-rallyban a Peugeot 3008 DKR-rel tovább erősítette a két nagymúltú vállalat hírnevét.