TOVÁBB A TARTALOMRA
 
Czékmányék dupláztak Pécsett és a Peugeot Kupa élére ugrottak!

Nehéz pályák, kemény csaták, boldog versenyzők. Ezt hozta a Peugeot Rally Cup Hungary kupa idei harmadik állomása, az 57. Mecsek Rallye. Az ORB2 bajnoka, Czékmány Norbert nyerni tudott Pécsett és ezzel a Kupa értékelésében is az élre állt.

 

A pécsi verseny mindig izgalmas, hiszen a Mecsekben található ralipályák nagyon változatosak, nem csak a szűk erdei szakaszokon, hanem a széles, jó minőségű utakon is gyorsan kell tudni autóznia annak, aki jó eredményt szeretne elérni. Kompakt versenyt raktak össze a rendezők, hiszen péntek délutántól késő estig, majd másnap reggeltől délutánig kellett a 12 gyorsasági szakaszt teljesítenie a mezőnynek. Mivel az előírtnál hosszabb volt a verseny gyorsasági össztávja, így a szabályoknak megfelelően másfeles szorzóval kerültek fel a pontok a bajnokság ponttáblázatára

 

Az időjárásra nem lehetett panasz, mégis volt dolga Ifjabb Tóth Jánosnak, aki a Peugeot Kupa mentoraként próbálja segíteni a sorozat indulóit. Az első versenynap előtti éjszaka leesett az eső és Janika pályainformációi nagy segítséget nyújtottak a felszáradó gyorsasági szakaszokról a versenyzőknek.

 

 

Beugró navigátorral, a pécsi Patkó Gáborral vágott neki élete második ORB futamának Czékmány Norbert. A tavalyi ORB2-es bajnoki cím után, az előző futam sikerét követően Pécsett is győzelemnek örülhetett a tehetséges pilóta. „Második ORB futamunk, második Peugeot Kupa győzelmünk! Nagyon szeretnénk megköszönni a csapatnak és a Tagai Racing-nek a segítséget! Nagyon hálás vagyok és köszönöm mindenkinek, aki ahhoz hozzátett, hogy itt lehessünk!”

 

Határ Attiláéknak kevésbé volt sikeres a diósgyőri szereplésük, az első szakasz után kellett feladniuk a versenyt és a motort is fel kellett újítani a pécsi futamra. Kese Zoltánnal most a második helyen végeztek. „Nagyon örülük, hogy végül beértünk a célba! Viszontagságos versenyünk volt. Az élen kezdtünk az első nap, voltak szakaszgyőzelmeink, aztán este megtréfált minket a lámpasorunk. Második helyet szereztük meg, úgyhogy elégedettnek kell, hogy legyünk és azok is vagyunk!”

 

A Berta László – Császár László páros azt remélte, hogy jobban beleszólhat az elől haladók versenyébe, de most csak a dobogó harmadik helye jutott nekik. „Nagyon elfáradtunk, kemény verseny volt. Az első nap volt megforgás, csúszkálás. Másnap már igazából a harmadik helyre figyeltünk csak, biztonságosan, tapogatózva autóztunk.”

 

Viszló Csabára és újdonsült, de nagyon rutinos navigátorára, Maricsek Miklósra kellett figyelniük Bertáéknak. Viszlóék végül a negyedik helyen végeztek, de a két lassító miatt kapott büntetés, és az utolsó szakaszon a megforgás után még így is boldog volt a fehérvári versenyző. „Nagyon élvezetes hétvégén vagyunk túl! Az utolsó gyorson beestünk, sokat bent hagytunk, de összeségében jó verseny volt. Örülünk, hogy célbaértünk.

Hibján József és Szollár Csaba örömmel érkezett Pécsre, hiszen a tapasztalt versenyzőnek egyik kedvenc versenye a Mecsekben megrendezett viadal. „Nagyon boldogan és nagyon fáradtan értünk a Széchenyi térre! Nehéz verseny volt, a szervizcsapat és mi is megdolgoztunk érte, hogy célba érjünk. ”

 

Zagyva Dorka felejteni és tapasztalatot gyűjteni ment az 57.Mecsek Rallye-ra. Az előző versenyen történt balesetet szerette volna feledni és a számára új pályákon akart minél több versenykilométert megtenni. „Tesztelni jöttünk és ezt maximálisan sikerült teljesítenünk. Sokat tanultam, gyakoroltam, a legutóbbi esést megpróbáltam teljesen elfelejteni. ”

 

Kerék Balázs és Váradi Zoltán az élen állt két verseny után a ponttáblázatban, de a pécsi futamon csak nagyon kevés pontot tudtak gyűjteni. „Az első nap csak három szakasz jutott nekünk, de azokon sem mentünk fényesen. Útban volt pár lassító, de aztán a váltónkból folyt el az olaj. Super Rallyval visszaálltunk szombatra, tesztnek szántuk a napot, de nem volt meg bennünk a szikra, igazából az volt a nap fénypontja, amikor vége lett…”

 

A bajnokság és egyben a Peugeot Kupa következő állomása július közepén a Székesfehérvár Rallyre lesz.

 

Peugeot Sport Hungary : https://www.facebook.com/peugeotrallyteam