TOVÁBB A TARTALOMRA
 

 

AZ ÚJ PEUGEOT E-2008 HÓDÍTOTTA EL AZ IDEI ARANY KORMÁNYKERÉK DÍJAT NÉMETORSZÁGBAN

 

 

Az Axel Springer kiadó idei „Arany kormánykerék” díját az oroszlános márka egyik legsikeresebb modellje, az új PEUGEOT E-2008 hódította el. A PEUGEOT E-2008 a „kisautók” rendkívül erős mezőnyében tudott diadalmaskodni: az AUTO BILD és a BILD am SONNTAG magazinok olvasói, valamint a szakértőkből álló zsűri szerint is a kategória legjobbjának bizonyult. A kategóriagyőzteseket az AUTO BILD 2023/45., illetve a BILD am SONNTAG 2023/46. számában hozták nyilvánosságra.Christian Dietsch, a PEUGEOT Németország ügyvezető igazgatójának nyilatkozata: „Nagyon büszkék vagyunk a PEUGEOT E-2008 lenyűgöző teljesítményére. Ez a díj arról tanúskodik, hogy a modell nemcsak az autórajongók körében hódít, hanem a tesztpályán, szakértő szemek előtt is képes volt megmutatni képességeit. Ez méltó bizonyítéka márkánk szakértelmének a formatervezés, az egyedi funkciók és a műszaki teljesítmény terén."

 

A PEUGEOT E-2008 modern és innovatív formaterve az AUTO BILD és a BILD am Sonntag olvasói mellett a szakértőkből álló zsűrit is meggyőzte. A modell széles orr-részének karosszériaszínű, függőleges mintázata a fényszórókkal együtt erőteljes megjelenést kölcsönöz az autónak. A világítótestek közül elöl leginkább a lökhárító oldalsó, fényes fekete légbeömlő nyílásai közé beépített függőleges fénykarmok hívják fel magukra a figyelmet. A szintén három részes hátsó LED-lámpák egymás fölött fekvő, vízszintes lamellákból állnak, melyek keskeny, elegáns vonalai optikailag szélesítik a járművet.

 

 

 

A PEUGEOT E-2008 belső terének meghatározó eleme, egyben az egész modellcsalád egyik legfőbb jellegzetessége az új PEUGEOT i-Cockpit®. A PEUGEOT E-2008 3D-s digitális műszeregysége szemmagasságban, közvetlenül a kormánykerék felett kapott helyet. A modern kialakítású, 10 hüvelykes (25,4 cm-es) kijelzőről könnyedén vezérelhetők a legújabb generációs PEUGEOT i-Connect® Advanced infotainment rendszerek is. A PEUGEOT i-Cockpit® részét képező kompakt kormánykerék páratlanul ügyes, precíz mozgásával járul hozzá a vezetési élményhez.

 

Az Arany Kormánykerék díjról (Goldenes Lenkrad)

 

A neves Arany Kormánykerék díj a legnagyobb elismerés az európai autóiparban. 1976-ban alapította Axel Springer, akiről az Axel Springer kiadó is kapta a nevét. A díjat a BILD am Sonntag magazin ítéli oda, 2009 óta az AUTO BILD magazinnal együttműködésben. Az AUTO BILD olvasóinak szavazatai, illetve egy járműipari szakértőkből, mérnökökből, szakmai újságírókból és hírességekből álló zsűri értékelése alapján minden évben többféle kategóriában díjazzák a járműveket. A zsűriben olyan hírességek kapnak helyet, mint Tom Beck, Steffen Henssler és Rhea Harder, vagy éppen Hans-Joachim Stuck, Ralf Schuhmacher, Laura Maria Geißler és Sidney Hoffmann autóversenyzők. Az utolsó megmérettetésekre szeptember 18-án került sor a Lausitzringen.

 

„A Peugeot előszeretettel elegyíti a használati és esztétikai értékeket.” – mondta Maud Rondot, a Peugeot jövőbeli termékeiért és arculatáért felelős Advanced Design Team színekért, anyagokért és kidolgozásért (CMF – colour, material, finish) felelős vezető tervezője.

 

„Az Inception tanulmány esetében az anyagválasztás és a funkció kialakítása terén egyaránt a határvonalak elmosására törekedtünk. Munkánk során hozzászoktunk ahhoz, hogy projektjeink fizikai megvalósulása gyakran nem vág egybe eredeti elképzeléseinkkel. Ez esetben szó sem volt ilyen eltérésről: varázslatos élmény volt, hogy pontosan azt kaptuk, amit kértünk, méghozzá kiemelkedő minőségben.”

 

Az alapokat egy ezüstmetál tónusú bársonyszövet adta, amin a Stratasys átlátszó „mikroépítményeket” helyezett el. „Ahelyett, hogy az anyag egész felületét beborították volna, látható maradt az alapszövet, ami tökéletesen megfelelt a céljainknak. Ráadásul a 3D nyomtatási technológia nem igényel sablonokat, ami új korszakot nyithat a hasonló felépítésű termékek gyártásában. A porototípus fejlesztése során egyszerűen és gyorsan tudtuk újranyomtatni a mintákat, ugyanakkor a technológia gazdaságosan alkalmazható, és igen tartós végterméket eredményez.”

 

Habár a Peugeot Inception esetében a J850 TechStyle 3D színtelen, áttetsző nyomatokat hozott létre a szöveten, a megvalósítási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. A Stratasys portfóliójában jelenleg 600 ezer szín, valamint Pantone-paletták találhatók meg, magas fényű és matt kivitelben egyaránt. A berendezés 0,1 és 3,0 mm közötti vastagságú szövetanyagokra tud nyomtatni – az aktuális „festővászon” minőségét és összetételét beépített szenzorokkal állapítja meg –, a szövetre felvitt minta akár 50 mm vastag lehet, a 27 mikronos rétegvastagságnak köszönhetően pedig tökéletesen egyenletes felületű, komplex formák is megvalósíthatók.

 

 

SAJTÓKAPCSOLAT

zoltan.mocsai@p-automobil-import.hu

presse@peugeot.com

 

LINK

PEUGEOT sajtóoldal

https://www.media.stellantis.com/em-en/peugeot

 

 

A PEUGEOT MÁRKA

A PEUGEOT egy általános termékpalettát kínáló, invenciózus, csúcskategóriás világmárka. Az ALLURE-sorozat ereje a modellekben és a szolgáltatásokban is megnyilvánul. Alapértékeit az elegancia (vonzó design), az érzelmek (ösztönös vezetési élmény) és az igényesség (kompromisszumok nélküli minőség és könnyű kezelhetőség) jelentik. A PEUGEOT, amely a világ több mint 130 országában forgalmazza termékeit, 2022-ben több mint 1 050 000 járművet értékesített szerte a világban. 2025-re a márka összes modellje – mind a személygépkocsik, mind a haszongépjárművek – elektromos meghajtásúak lesznek. A PEUGEOT E-LION projekt átfogó megközelítést kínál a teljes karbonmentesítési célkitűzés 2038-ra történő eléréséhez. A PEUGEOT 9X8 elektromos Hypercar a márka motorsport iránti szenvedélyét illusztrálja, és részt vesz a World Endurance Championship (WEC) megmérettetésein, köztük a Le Mans-i 24 órás versenyen.