TOVÁBB A TARTALOMRA
Győrben minden új lesz, nem csak a Peugeot Kupában indulóknak!
2023.09.06

Új helyszínen folytatódik a HUMDA Országos Ralibajnokság, melynek szerves része a Peugeot Rally Cup Hungary sorozat. A Győr Rally pályái húsz évvel korábban szerepeltek a bajnoki vérkeringésben, ezért mindenki számára új kihívásokat hoznak ezek az aszfaltos gyorsaságik. Szoros a Peugeot Kupa élmezőnye, a verseny előtti nyilatkozatokból az derül ki, hogy izgalmas futam várható a Kupán belül is, mindenki bizonyítani és nyerni szeretne!

 

Győr lesz a központja a szeptember második hétvégéjén megrendezendő rali bajnoki fordulónak. Peugeot 208 Rally4 autóval nyolc páros lesz ott a Városház téren felállított rajtdobogón péntek délután. A programban főként tempós pályák szerepelnek, de helyett kapott a gyorsaságik között a Rábaring is, amely körgyorsaságiként és záró szakaszként biztos hogy fontos helyszíne lesz a futamnak. Csakúgy, mint a vasárnap délben a győri belvárosba tervezett erőpróba is, ahol olyan érdeklődők számára is látható lesz a mezőny, akik még nem a ralisport megszállottjai.

 

A pénzdíjas Peugeot Kupa hatodik szezonjának ötödik állomása a Győr Rally. A kupasorozat mentora, Ifj.Tóth János előzetesen sok videóval segítette a sorozat indulóit, felkészítve őket, hogy mi várhat rájuk ezen a versenyen.

 

Két ponttal vezeti a Kupát a Berta-Császár duó, őket az újonc Bertalan Márton követi Paizs Róberttel és mögöttük kilenc pont lemaradással a Határ-Éhn kettős áll.

 

Együtt teszteltek a sorozat élmenői, de ez nem jelenti azt, hogy a versenypályán ne csapjanak oda egymásnak! 

 

Berta László és Császár László kapta a legtöbb pontot a veszprémi verseny után, ahol a sajnálatos baleset miatt hamarabb kellett befejezni a futamot. „Nyerni szeretnénk, ahogy mindenki más! Nekünk szoktak feküdni a tempós pályák, bízom benne, hogy így lesz ez most is.

A héten megfázással bajlódtam, túl sokat ültem klímás autóban, de bízom benne, hogy hétvégére ez már elmúlik. Sokat fogunk tesztelni, hiszen ezeken a pályákon csak nézőként jártunk a korábbi években. Lacival együtt rengeteg autót szedtünk ki az olaszfalusi fahíd mellöl anno…”

 

A Bertalan Márton, Paizs Róbert páros is győzelmi reményekkel érkezik a győri futamra: „Jó érzésekkel várjuk a versenyt! Majdnem mindenki számára újak a pályák, ez még izgalmasabbá teszi a dolgot. Bízom benne, hogy nem lesz rossz! Nyerni szeretnénk, kár lenne mellébeszélni :) Nyilván a többiek is, de majd az első nap végén okosabbak leszünk az eredményekkel kapcsolatban. Két pont a különbségünk Laciéktól és ismerve őket: se nekik, se nekünk nincs vesztenivalónk, nyomni fogjuk amennyire csak tudjuk!”

 

Határ Attila Éhn Danival megnyerte a hazai aszfaltos versenyét, majd a pécsi versenyt idő előtt be kellett fejezniük. „Szeretnénk jól menni és ahogy év elején nekiindultunk, hogy az elejébe szeretnénk versenyezni, ez a célunk nem változott. Aszfalton már tudtunk nyerni, jó lenne ezt itt megismételni. Múlt héten teszteltünk és előjött egy műszaki problémánk, amit csak úgy tudtunk megoldani, hogy két másik Peugeot Kupában induló csapat is segített! Ezúton is szeretném megköszönni Ungvárszki Milánnak és Grámán Andriséknak, hogy most el tudunk indulni!”

Viszló Csaba gokartos múltja számíthat ezeken a tempós, aszfaltos pályákon, bár a pilóta nagyon szeret murván is versenyezni. Szegedi Mátéval ők is ott lesznek Győrben. „Videókon láttam már a pályákat. Az látszik, hogy nagyon tempósak. Sosem mentem még a Rábaringen sem, minden új lesz. Próbálunk tisztességgel helytállni. A Peugeot Kupa bajnoki címéért szerettünk volna küzdeni murván, Veszprémben. Sajnos ez elúszott, már csak az élvezetért megyünk.”

 

A Vogel Adrienn – Maricsek Miklós páros a nagyon nehéz Barum Rally-t választotta tesztnek. Jól szerepeltek, és ha már ott voltak Csehországban, megkapták a tavalyi cseh bajnoki címükhöz járó kupákat is. „Végre egy jó kis aszfaltos verseny!” – mondta nevetve Adri. „Teljesen ismeretlen pályákon fogunk versenyezni, de én szeretem az ilyen kihívásokat és a sok külföldi verseny talán ebben segít minket. A Barum Rally tökéletes tesztnek bizonyult, reményeim szerint. Mentünk szűk részeken, a széles szakaszok pedig majd a pályaversenyzős múltamat fogják felidézni. Nagyon várom a hétvégét!

 

Ifj.Kanyik Anti kölcsön navigátorral, Bárdos Péterrel áll rajthoz Győrben. „Bízom benne, hogy végre már egy jó versenyt tudhatunk majd magunk mögött a győri hétvége után. Szeretnénk jól érezni magunkat, nincs bennem semmi görcs. Volt pár jó részeredményünk korábban, de nem állunk jól a bajnokságban.”

 

Csoma András és Radó István idén még csak fordított szereposztásban indult a Peugeot Kupában. Most újra a megszokott módon András vezet. ”Örülök, hogy újra versenyautóba ülhetek. Zűrös év van mögöttünk, ezért volt a nagyobb kihagyás. A munkám Győrhöz kötődik, bízom benne, hogy nagyon sok ismerős és kolléga lesz a pályák mellett, nekik szeretnénk egy szép versenyzést bemutatni.”

Nevezett még a futamra Tóth-Gili Tamás, de neki a verseny hetében kiújult a sérve, így nem fog tudni ott lenni a Győr Rally-n.

 

Ott lesz viszont az utolsó pillanatban beugró, rutinos Zagyva Lajos, akinek ugyanaz a Spitzer Gábor fogja diktálni az itinert, aki Zagyva Dorkának is tette Veszprémben. „Az idei kiírás szerint csapatként neveztünk a Kupában és ezt kihasználva fogok én indulni ezen a futamon. Dorka most kezdi az egyetemi tanulmányait, neki most sűrűek a szeptember első hetei, így átpasszolta nekem ezt a nemes feladatot. Az Oroszlány Rally-t tartottuk meg tesztként. Gyorsak lesznek a fiatalok, biztos nagy viaskodásban lesznek, de nem megyünk feltartott kézzel, nem adjuk magunkat.”

 

A WHB Győr Rally hivatalos programja csütörtökön a pályabejárással és délután egy hivatalos teszttel kezdődik. A szervizcsapatok pénteken beköltöznek a győri ETO Parkba, ahol egész hétvégén megcsodálhatják az érdeklődők a sorozat technikai hátterét biztosító Tagai Racing Technology szervizkamionja körül felállított Peugeot-s sátrakat. Szombaton hat, vasárnap öt gyorsasági szakasz szerepelt az időtervben.

 

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a Peugeot 208 Rally4-es autóval induló csapatok!

Kövesse a Peugeot Kupa történéseit a facebookon: fb.com/peugeotrallyteam

 

Peugeot 208 Rally4 Kupa állása négy futam után :

1.      Berta László     Császár László               PSZA Motorsport Egyesület           32 pont

2.      Bertalan  Márton  Paizs Róbert             Horváth Rallye SE.                            30 pont

3.      Határ Attila           Éhn Dániel                Korda Racing Kft.                               21 pont

4.      Németh 8V Péter Németh 16V Péter   Horváth Rallye SE.                           19 pont

5.      Viszló Csaba      Szegedi Máté              Kole Media Center Kft.                    15 pont

6.      Vogel Adrienn   Maricsek Miklós           Roger Racing Kft.                              14 pont

7.      Trencsényi Vince Patkó Gábor               Extrém Sport Team Kft.                   9 pont

8.      Tóth-Gili Tamás Molnár Mózes Tibor    GIL Systems Kft.                                 5 pont

9.      ifj. Kanyik Antal Timár Tamás               Kanyik Motorsport SE.                      3 pont

10.    Dominik GT       Bán Viktor                      GR Motorsport Kft.                               2 pont

11.     Zagyva Dorka    Spitzer Gábor               R-SMT Kft.                                               1 pont

 

A PEUGEOT egy világszerte prémium megoldásokat kínáló márka. Fő értékei az Igényesség, a Büszkeség és az Emóció. A márka több mint 160 országban van jelen, 10 ezer kereskedést működtet, és 2020-ban csaknem 1,2 millió új gépkocsit adott el. 2021-ben, a fennállásának 210. születésnapját ünneplő PEUGEOT márka új arculattal jelentkezik: a címerpajzsot formázó logó a márka személyiségét, időtállóságát fejezi ki. A PEUGEOT a személy- és haszongépjárművek teljes kínálatában bevezette az elektromos meghajtást, ezen kívül egy új koncepcióval is jelentkezik, amely a Neo Performance nevet kapta. A hatékony, sportos