TOVÁBB A TARTALOMRA
Peugeot a Párizsi autószalonon
PEUGEOT a 2022-es Párizsi Autószalonon : 3 világpremier és vonzó programok a standon! 
2022.10.13

VILÁGPREMIEREK : 

 

  • A váratlan és különleges új PEUGEOT 408 fastback
  • PEUGEOT e-208: az elektromos hatékonyság mintaképe
  • PEUGEOT e-Streetzone elektromos robogó

 

MEGJELENNEK A MÁRKA LEGFŐBB ÉRTÉKEI :   

 

  • VONZERŐ : PEUGEOT 408 egy látványos bemutató gömbben
  • KIVÁLÓSÁG : PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN tesztelés
  • ÉLVEZET : PEUGEOT 9X8, a hibrid hajtás magasabb fokozata

 

ESEMÉNYEK ÉS TALÁLKOZÓK A MÁRKA KÉPVISELŐIVEL

 

Franciaország kedvenc autómárkája a PEUGEOT ezúttal is hű marad a Párizsi Nemzetközi Autószalon rendezvényéhez, melyet 2022. október 17 és 23 között rendeznek meg Párizsban a Porte De Versailles mellett található vásárközpontban

 

A 4-es csarnokban található 900 m2-es stand, mely a PEUGEOT új arculatának jegyében született, 3 világújdonságot mutat be, melyek jól példázzák a márka kínálatának gyorsuló ütemű elektrifikációját és innovatív szemléletét  

 

  • Az újító szellemű PEUGEOT 408, mely váratlan formában jelenik meg : egy nagyméretű átlátszó gömb segítségével minden irányból megcsodálhatjuk vonalait
  • Az e-208 egy továbbfejlesztett elektromos hajtáslánccal érkezik mely egyszerre nyújt 15%-kal nagyobb teljesítményt és 10,5%-kal nagyobb hatótávolságot.  
  • Ezen felül, demonstrálva elkötelezettségét a teljes paletta elektrifikációja iránt, a PEUGEOT bemutatja a 100%-ban elektromos, 112 Km hatótávolsággal bíró, új e-Streetzone robogóját. 

A versenyautók kedvelői is találnak maguknak elektrifikált csemegét a standon : a PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar először lesz látható autókiállításon, közúti rokonával együtt, hiszen a 360 lóerős PEUGEOT 508 PSE hibrid modellt ugyanaz a mérnökcsapat alkotta, mint a versenyautót.  

 

A 3-as csarnokban található, hidrogén üzemanyagcellás technológiának dedikált standon tekinthető meg a PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN, mely a szalon környékén rövidebb tesztvezetésekre is elérhető lesz. 

 

Végül, de nem utolsó sorban a közönségnapokon találkozni lehet majd a PEUGEOT  márka különleges képviselőivel : ott lesznek a PEUGEOT 9X8 Hypercar pilótái, Franciaország 2022-es Szépe és a toulouse-i rögbicsapat sztárjai.

 

Négy év hosszú várakozás után, idén októberben visszatér a Párizsi Autószalon, melyet a PEUGEOT márka sem szeretne kihagyni, hogy végre találkozhasson francia és európai rajongóival.  

 

A 2022-es kiállítás alkalmából az oroszlános márka ismét bizonyítani szeretné újító szellemét és törekvését a modellpaletta minél gyorsabb villamosítására. A kiállítás nagy sztárja az innovatív PEUGEOT 408, mely látványos módon kerül kiállításra.

A PEUGEOT 408 fastback látványos világpremierje

 

A hagyományos módon kiállított négy 408 modell mellett a látogatók fokozott kíváncsiságát egy különleges „Gömbben” elhelyezett autó hivatott kielégíteni. Ez a több, mint 6 méter magas különleges építmény, mely átlátszó és forgatható, láthatóvá teszi az új modell merész vonalait a legérdekesebb látószögekből is. A „Gömböt”, előszőr júliusban állították ki a Louvre Lens múzeumban, a róla készült videók nagy sikert arattak a közösségi médiában is. Ez a különleges attrakció most egy héten keresztül szabadon, mindenki számára látható lesz.     

 

Az Autószalon látogatóit a PEUGEOT 408 könnyen meggyőzi a márka újító szellemiségéről. A tervezők egy, a kompakt kategória csúcsára pozícionált fastback karosszériát alkottak, mely egyedülálló a PEUGEOT kínálatában és a piacon is egyaránt. 

 

Váratlan és különleges, ez a PEUGEOT modell egy újfajta ajánlat a márka kínálatában. Azon kívül, hogy megőrizte a tradicionális nagymacskaszerű megjelenést és eleganciát, a mérnöki tervezés középpontjában a hatékonyság és az intelligens elektrifikáció állt. Kétféle tölthető hibrid motorizációval lesz elérhető (180 LE és 225 LE), melyek a legmodernebb technológiát állítják az intenzív vezetési élmény szolgálatába. 

PEUGEOT E-208 és az elektrifikáció további lépései 2023-ban

 

Az elektrifikáció útján a PEUGEOT megelőzi az európai szabályozást! 2030-ra az Európában értékesített modellek mindegyike 100%-ban elektromos lesz, 5 évvel megelőzve a központi elvárásokat. Ezen felül, már 2023-tól valamennyi PEUGEOT modell elérhető lesz valamilyen részben vagy teljesen elektromos hajtással, ideértve a tölthető és nem tölthető hibrideket, a 100%-ban elektromos autókat vagy a hidrogén tüzelőanyacellás járműveket.    

 

Az ambiciózus célok elérésének érdekében a PEUGEOT 2023-ban felgyorsítja elektromos és elektrifikált modelljeinek bevezetését. A 3008 és 5008 modellek a Stellantis csoporton belül elsőként kapják meg a csoport új 136 LE-s hibrid hajtását, mely 15%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez. A tisztán elektromos e-308 és a kombi e-308 SW érkezése mellett megújul az e-208, mely Franciaország legnépszerűbb elektromos modellje jelenleg.  

 

Az új e-308-ban is bemutatkozó technológia egy új 115 kW / 156 LE teljesítményű villanymotorból (+15% az elődhöz képest) és egy új generációs akkumulátorcsomagból áll, melyhez több olyan technikai módosítás kapcsolódik, amelyek 2021-óta folyamatosan 

 

kerültek bevezetésre, így az új e-208 hatótávolsága 400 Km fölé emelkedik. A csupán 12 kWh/100 Km villamos fogyasztás jelzi a  rendszer egyedülálló hatékonyságát, mely referenciaértékű a B szegmensben. 

 

Az új PEUGEOT e-208 így szintén kiemelt szerepet kap a márka standján

PEUGEOT 9X8 : a versenysport, mint a jövő elektromos modelljeinek tesztlaboratóriuma

 

A PEUGEOT stand egyik legnagyobb attrakciója kétségkívül a PEUGEOT 9X8 HYBRID HYPERCAR, ez az innovatív versenyautó, amely július óta a Le Mans Hypercar kategória nemzetközi hosszútávú versenysorozatában szerepel (WEC). 2023-ban a PEUGEOT ezzel a versenyautóval tér vissza a legendás Le Mans-i 24 órás versenyre, éppen annak századik évfordulóján.  Letisztult vonalai a nagymacskák eleganciáját idézik, a hátul elhelyezkedő 707 LE-s V6 bi-turbó motor és az elöl található 272 LE-s villanymotor alkotta hibrid hajtáslánc pedig a jövő utcai autóiban érkező új technológiák ideális kísérleti terepe. Jó példa erre a szintén kiállított 508 SW PSE : nagy teljesítményű, összkerékhajtást is kínáló 360 LE-s hibrid hajtáslánca a vezetés különleges élvezetét szolgálja. 

Találkozzunk a 3-as csarnokban, ahol tesztelhető a  PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN tüzelőanyagcellás furgon

 

Egy figyelemre méltó emissziómentes elektromos hajtás, amely tökéletesen illeszkedik a haszonjárművek intenzív felhasználási profiljához. Ez a tüzelőanyagcellás hidrogén-akkumulátoros hibrid hajtás, melyet a PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN kínál a márka középméretű furgonjához. A rendszer nagy előnye, hogy 3 perc alatt teletankolható hidrogénnel, amely  önmagában többszáz kilométeres elektromos hatótávot eredményez mindenféle akkumulátor-feltöltés nélkül. 

A tüzelőanyagcellás technológia szakértői is jelen lesznek a 3-as csarnokban felállított speciális standon és 30 perces próbakörökre is lehetőség lesz a kiállítás környékén, hozzáértő kísérők segítségével.  

400 Km autonómiájával, 100 kW teljesítményével és 260 Nm nyomatékával a  PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN akár 1000 Kg hasznos teherrel is elbír 6,1 m3  -es rakterében.      

 

A 100%-ban elektromos PEUGEOT e-Streetzone robogó világpremierje a PEUGEOT standon

 

A 4-es csarnokban található stand “e-solutions” részén – melyet az elektromos járművekhez elérhető szolgáltatásoknak szenteltek – jelenik meg a PEUGEOT Motocycles újdonsága a PEUGEOT e-Streetzone. 

 

A PEUGEOT a kétkerekűekről, kerékpárokról és robogókról sem feledkezik meg a kínálat villamosításának kapcsán. A  most bemutatkozó PEUGEOT e-Streetzone kétféle változatban egy vagy kétakkumulátoros kivitelben lesz elérhető, ez utóbbi 112 Km hatótávot kínál.   

 

Kivehető akkumulátorainak köszönhetően a PEUGEOT e-Streetzone könnyen és gyorsan feltölthető bármelyik háztartási aljzatról. A jól bevált vázszerkezetnek és a könnyű manőverezhetőségnek köszönhetően az e-Streetzone egy ideális közlekedési eszköz a napi városi forgalomban. 

Kihagyhatatlan hírességek a standon 

 

A közönségnapok folyamán a PEUGEOT különleges meghívottjaival is találkozhatunk a standon :

OKTÓBER 18-ÁN KEDDEN délután a PEUGEOT 9X8 pilótái, Jean-Eric Vergne, Paul di Resta és Mikkel Jense fogadják a rajongókat. 

OKTÓBER 19-ÉN délután a rögby megszállotjai találkozhatnak a Stade Toulousain játékosaival. A csapat 1996-óta élvezi a  PEUGEOT támogatását, mialatt 7 francia bajnoki címet és 5 Európa bajnoki címet szerzett. 

OKTÓBER 20-ÁN Diane Leyre, Franciaország 2022-es szépe fogadja az érdeklődőket. 

 

Virtuális szalonlátogatás : a PEUGEOT stand digitális élménye, otthonról

 

Azoknak, akik nem tudnak személyesen Párizsba utazni, a PEUGEOT egy digitális standot is készít, amely betekintést enged a stand exkluzív és innovatív világába. 

LeSalon.Peugeot.fr felületre érkezve a felhasználó egy virtuális előszobában találja magát, melyet a PEUGEOT stand színei díszítenek. Innen tovább lépve különböző « univerzumok » közül választhat : Újdonság, Sport, Elektrifikáció, Kínálat. Ezek végig vezetik a látogatót a Márka kiállításán. Bárki felfedezheti a Márka és az Autószalon világát, anélkül hogy akár fel kellene állnia  a karosszékből!