KIBERTÁMADÁS INFORMÁCIÓK

EF logo

Tisztelt Ügyfelünk/Tisztelt Partnerünk!

 

A cégek elleni kibertámadásokról szóló hírek már egy ideje világszerte szaporodnak. Sajnos az Emil Frey Csoport, vagyis az Emil Frey Magyarország Kft., a P Automobil Import Kft., a C Automobil Import Kft., az MM Import Kft., az Emil Frey Import Kft. svájci anyavállalata is bűnözői kibertámadás célpontja volt. Az Emil Frey Csoport magyarországi cégei végzik a Toyota, Mazda márkák forgalmazását, valamint a forgalmazáson túl ezek a cégek a Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Mitsubishi és Subaru márkák importőrei Magyarországon. Amikor felfedeztük a támadást, azonnal megtettük a megfelelő intézkedéseket a kockázat minimalizálása, valamint ügyfeleink, üzleti partnereink és alkalmazottaink érdekeinek lehető legjobb védelme céljából. Belső szakembereinken kívül külső, műszaki és jogi szakértőkkel dolgozunk együtt, szoros kapcsolatban állunk a hatóságokkal és a rendőrséggel.

 

Sajnos néhány személyes adatot eltulajdonítottak a cégünk elleni támadás során. Ide tartozhatnak ügyfeleinkre és partnereinkre vonatkozó adatok. Nem zárhatjuk ki és nem tudjuk megakadályozni, hogy a támadók ezeket az adatokat az interneten hozzáférhetővé tegyék. Büntetőfeljelentést tettünk és az esetet bejelentettük az illetékes adatvédelmi hatóságnak.

 

Általános elővigyázatosságból, valamint a személyazonosság-lopás és csalási kísérletek kockázatának csökkentése érdekében általában azt javasoljuk, hogy:

  • legyen óvatos az olyan ismeretlen eredetű megkereséssel szemben, amely azt állítja, hogy információval rendelkezik Önről;
  • hozzáférési adatokat (azonosító, jelszó, banki adatok stb.) ne küldjön e-mailben;
  • módosítsa jelszavait;
  • ne használjon olyan jelszavakat, amelyeket a támadó személyes adatai alapján könnyen meghatározhat és feltörhet.

 

Ha további információra van szüksége, kérjük, töltse ki az alábbi hivatkozáson található űrlapot, amelyet kérdéseinek összegyűjtésére hoztunk létre.

 

Nagyon sajnáljuk az esetet. Az adatvédelem és a ránk bízott személyes adatok biztonsága nagyon fontos volt eddig is és a jövőben is az Emil Frey Csoport számára.

 

Üdvözlettel

Emil Frey Csoport Magyarország