2022 JÚNIUS

2022 június 14.

A 308 EMBLÉMÁJÁNAK HIGH-TECH TITKAI

A PEUGEOT 2021-ben bemutatott új logója büszkén viseli az oroszlánfejet. Az új 308 pedig az első modellünk, amin bemutatkozott az új embléma. Ha közelebbről nézzük, akkor a 308 hűtőrácsa sokkal letisztultabb megjelenésű, ami a logó élvonalbeli technológiájának köszönhető. 

/image/65/4/master-head-desktop.822654.jpg

TUDTA, HOGY AZ EMBLÉMA EGY FORRADALMIAN ÚJ ANYAGBÓL KÉSZÜL?

Az új PEUGEOT logó egy teljesen innovatív eljárással készül. Miért? Mivel a PEUGEOT tervezői úgy döntöttek, hogy nem szeretnék a 308 orrának megjelenését megtörni, ezért a radart a jelvény mögé rejtették. Azonban a radar által nyújtott információk megbízhatósága rendkívül fontos az autó aktív biztonságát támogató vezetést segítő rendszerek számára, ezért meg kellett találni a módját, hogy a radarhullámok torzulás nélkül jussanak át az emblémán.

Ezért az új emblémát egy ritka szupravezető fém vékony rétegével vonjuk be: az indiummal. Az indium sajátossága, hogy átereszti a radarhullámokat, ugyanakkor csodálatos védőburkolatot ad a logónak.

Az embléma az indiumon kívül fröccsöntött polikarbonátot, fekete festést, egy védőbevonatot, valamint lézergravírozást, továbbá egy speciálisan a 308-as hűtőrácshoz tervezett speciális rögzítőelemet is tartalmaz.

Jóval elegánsabb, mint a látható radarmodulok, amelyek sok más autó elejét eltorzítják!

/image/65/5/lesaviez-vous-horizontal.822655.jpg

A címer dizájn oldalról

Hogy az új PEUGEOT emblémát még jobban kiemeljék, a tervezők egy speciálisan kialakított hűtőrácsba foglalták. A hűtőrács számtalan króm elemből áll, rajza és mintája a hűtőrács közepén található embléma felé konvergál.
A rendszámtábla átkerült az első lökhárító alsó részére, hogy tovább erősítse a megjelenést, miközben a vezetőt segítő radar elrejtőzik az emléma mögött.

Pierre-Paul MATTEI, a PEUGEOT formatervezési vezetője videónkban elmondja, hogy az új PEUGEOT emblémán túl az új 308-as stílusát 3 pillér köré tervezték.

/image/65/8/mont-e-en-gamme.822658.jpg

Minőségi fejlődés

Az autó hosszabb motorházteteje és a 10 centiméterrel hátrébb tolt szélvédője egy kifejezetten elegáns, letisztult vonalat képvisel.

/image/65/6/efficience.822656.jpg

Hatékonyság

Az alaposan kidolgozott aerodinamikai jellemzők lehetővé tették, hogy olyan hatékony legyen az autó, mint amit a külseje sugall.

/image/65/7/int-rieur.822657.jpg

Technológia

A legújabb fejlesztések támogatják kényelmét és biztonságát