MÁRKAKERESKEDÉSINK ÉS SZERVIZEINK TOVÁBBRA IS VÁRJÁK ÖNÖKET BŐVEBBEN

Peugeot-val felügyelik a rendet Angliában

Peugeot - angol rendőrség

Sajtóközlemény
2020.11.27

Peugeot-val felügyelik a rendet Angliában


A Peugeot a brit hatósági szervek egyik legnagyobb beszállítójának számít. Ezen a koronavírus-járvány sem változtatott, sőt: idén minden eddiginél nagyobb számban adtak át autókat fényhidas használatra.

A brit rendőrség fejlesztésére létrehozott kormányzati szerv 2010-ben jelölte ki az ország rendőr-, mentő- és tűzoltó-parancsnokságainak beszállítójává a Peugeot-t: a márka az elmúlt tíz évben folyamatosan szállította a különlegesen átalakított járműveket (pl. rendőrkutyák szállítására alkalmassá tett 308 SW kombit) a felhasználóknak.

2015 óta több mint ötezer gépkocsit adtak át a brit rendőrség és tűzoltóság részére. A kedvező tapasztalatok nyomán a hatóságok idén egy újabb komoly megrendelést adtak le a francia gyártónál: 38 parancsnokság több mint ezerötszáz új autót rendelt. Ebből valamivel több mint 600-at már ki is szállítottak. A megrendelés a Peugeot szinte teljes palettáját lefedte: a 208, 308 és 508 személygépkocsik mellett 3008 és 5008 szabadidőjárművek, valamint áru- és személyszállító kivitelű Partner, Expert és Boxer modellek szerepeltek a listán.

Peugeot - angol rendőrség
Peugeot - angol rendőrség
Peugeot - angol rendőrség

A 2020-as év ebből a szempontból is különlegesnek számít. A koronavírus járvány az átlagosnál nagyobb terhet rótt az egész társadalomra, így azokra is, akik a lezárások idején a rendre, a biztonságra ügyeltek. A Peugeot a rászoruló parancsnokságoknak díjmentesen adott kölcsönjárművet: Birmingham környékén például nyolc, Manchester vonzáskörzetében pedig öt gépkocsit – főként Expert furgonokat és Traveller buszokat – állítottak átmenetileg szolgálatba, jelentősen megkönnyítve a rendőrség munkáját.

Az idén eddig átadott 611 autó 13 százaléka tisztán elektromos üzemű Peugeot e-208 volt: a 81 darab emissziómentes kisautó elsősorban a sűrű nagyvárosi forgalomban hoz felüdülést tiszta és csendes működésével, ám dinamikus gyorsulásának és remek valós hatótávolságának (8,1 mp 0-100 km/órára, illetve 340 km) köszönhetően vidéken, országúton is kiválóan teljesít.

„Az, hogy a rendőrség és a tűzoltóság évek óta a Peugeot járműveit választja operatív gépkocsiknak, mindennél jobban bizonyítja típusaink gyártási minőségét, megbízhatóságát és általános teljesítményét” – értékelte az együttműködést David Peel, a Peugeot UK ügyvezető igazgatója. „Aligha találhatnánk keményebb próbatételt járműveink számára, mint aminek rendőreink és tűzoltóink nap mint nap alávetik őket.”