A Peugeot 3008 újabb elismerése

3008_elismerés_header

A tulajdonosok szerint nincs jobb szabadidőjármű a Peugeot 3008-nál

Újabb díjjal gyarapodott a Peugeot 3008 elismeréseinek hosszú sora. A fogyasztók tényszerű tájékoztatására szakosodott Honest John portál az év szabadidőjárművének választotta meg a francia családi mindenest.

A második generációs Peugeot 3008 a 308-assal bevezetett, radikális új formanyelvet és Peugeot iCockpit műszerfal-koncepciót napjaink legnépszerűbb, emelt hasmagasságú formátumával és bőséges férőhellyel kombinálva olyan, sikerre predesztinált modellként lépett színre 2016-ban, amely egyöntetűen elnyerte a fogyasztók és a szakma elismerését.

A bevezetése óta eltelt másfél évben csak úgy záporoztak a Peugeot kompakt szabadidőjárművére az elismerések. Rögtön a bemutatkozását követő hónapokban két Nemzetközi Év Autója díjat is elnyert: miután megválasztották az Év Európai Autójának, az egyedülálló Világ Év Női Autója címet is kiérdemelte a szabadidőjárművek kategóriájában. Ez azonban csak a kezdet volt: a Peugeot 3008 bebizonyította, hogy sikere nem tiszavirág életű. Írországtól Dél- Afrikáig számos autós szaklap az év autójának választotta meg, a Driver Power olvasói szavazáson a felhasználók is az év legjobb újdonságának kiáltották ki. Egyedi belső kialakítása formatervezési díjat nyert a 2017-es párizsi Nemzetközi Autófesztiválon, a Carbuyer.co.uk pedig ugyanúgy az év legkiválóbb crossoverének kiáltotta ki, mint a francia MAAF biztosító társaság, amely 2005 óta díjazza a leginkább környezetbarát technológiai megoldásokat az autóiparban.

3008_elismerés_honest

A Peugeot 3008 még most, másfél évvel a bevezetése után sem talál legyőzőre, amint azt legutóbbi - szám szerint negyvenhatodik! – kitüntetése is bizonyítja. Az Honest John fogyasztótájékoztató szervezet szintén az év szabadidőjárművének választotta meg a modellt, aminek az ad különösen nagy jelentőséget, hogy a weboldal saját szakembereinek benyomásai mellett elsősorban arra a közel 150 ezer beszámolóra alapozza véleményét, amelyet olvasói, gyakorló autótulajdonosok és -felhasználók osztanak meg velük járművük megbízhatóságáról, kényelméről, menetdinamikájáról és fogyasztásáról.
„A Peugeot 3008 a jelenleg kapható egyik legkiválóbb szabadidőjármű a piacon. Utastere ultramodern hangulatú, motorjai takarékosak, ár-érték aránya pedig lenyűgöző; nem véletlen, hogy elnyerte olvasóink tetszését. Őszinte örömmel köszöntjük a Peugeot 3008-ast, mint az Év Crossoverét” – mondta a díj átadásakor Dan Powell, az HonestJohn.co.uk vezető szerkesztője.

3008_elismerés_honest2

A 2017 eleje óta forgalmazott,  a mai napig világszerte több mint 350 ezer példányban gazdára talált Peugeot 3008 tulajdonosai a belső dizájn és a takarékos üzem mellett különösen nagyra értékelték a tényt, hogy az 1,2 literes Puretech benzinmotor – amely nem mellékesen a nemzetközi Év Motorja versenyen maga is kategóriagyőzelmet aratott – finom járású, csendes és nyomatékos, így életképes alternatívája a dízelmotornak.