MÁRKAKERESKEDÉSINK ÉS SZERVIZEINK TOVÁBBRA IS VÁRJÁK ÖNÖKET BŐVEBBEN

Kettős győzelem Európa egyik legnagyobb cégautós díjátadóján

Peugeot Fleetnews díjak

Sajtóközlemény
2020.04.21

Kettős Peugeot győzelem Európa egyik legnagyobb cégautós díjátadóján

Idén harminckettedik alkalommal adták át Londonban a Fleet News magazin éves díjait. A Peugeot típusai két kategóriában aranyérmet, további kettőben dobogós helyezést értek el.

 

A 1978-ban alapított brit Fleet News az európai cégautópiac legnagyobb szakfolyóirata. A lapcsoport által harminckét évvel ezelőtt alapított Fleet News Award kategóriánként veszi sorra az adott év legjobb flottaajánlatait.

A minősítésnél olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint az üzemben tartási költségek (karbantartás és javítás, értékvesztés, üzemanyag-fogyasztás), az adózási szempontból, illetve az ügyfelek szénlábnyoma szempontjából egyaránt meghatározó CO2-kibocsátás. Ezeken felül számítanak a biztonsági szolgáltatások (beleértve az Euro NCAP eredményeket), a megbízhatóság, a terméktámogatás (a gyári átalakítási lehetőségektől kezdve az ügyfélkezelésig), a felhasználói előnyök (arculat, menetteljesítmények), valamint a modellkínálat sokszínűsége (karosszéria- és hajtáslánc-variációk).

Peugeot Fleetnews díjak

A speciális használati területek egyedi elvárásait is mérlegelik, a kombik csomagtér-kapacitásától kezdve az összkerékhajtású modellek terepalkalmasságáig.

A mindenre kiterjedő szempontokat figyelembe véve a Fleet News Awards zsűrije két Peugeot modellt is kategóriája legjobbjának nevezett meg: a vadonatúj Peugeot 208 és e-208 a ’Legjobb városi kisautó’, míg a Peugeot 2008 és e-2008 a ’Legjobb kompakt szabadidőjármű’ szegmensben kapott aranyérmet. Az előbbi esetében különösen lenyűgözte a döntőbírákat a modell technológiai tartalma és kedvező üzemben tartási költségei, amelyek nem csak az üzemeltetők, de a mindennapi felhasználók számára is vonzó ajánlattá teszik a modellt.

A 4,3 méter hosszú crossover modern, karakteres formatervével és kiváló minőségű belső terével vívta ki a bizottság elismerését. Ugyanakkor mindkét Peugeot típus esetében fontos szempont volt, hogy – a márka palettáján elsőként – nem csak a bevált, díjnyertes belső égésű motorokkal, de helyi emissziótól mentesen használható, tisztán elektromos hajtáslánccal is megvásárolhatók. Ezzel a két városi modell úttörő szerepet vállal a Peugeot azon törekvésének megvalósításában, hogy 2023-ra a márka minden típusa elérhető legyen részben vagy teljesen elektromos hajtáslánccal.

Peugeot Fleetnews díjak

„A Peugeot 208 az első olyan kisautó, amely benzin-, dízel- és elektromos motorokkal egyaránt elérhető. A benzines modellek élvezetesen vezethetők, erősek és takarékosak, míg a BlueHDI dízellel akár 4,0 liter/100km átlagfogyasztás is elérhető. Az elektromos változat több mint 320 kilométeres hatótávolságot és akár 30 perces töltési időt ígér. A 2008 megörökölte a 208 összes pozitív tulajdonságát, a változatos hajtásláncoktól kezdve a kompakt külsőbe csomagolt, tágas és praktikus belső térig. A látványos, fejlett digitális kezelőfelülettől a kiváló értéktartáson át a tetszetős megjelenésig számtalan érv szól a két Peugeot mellett.” – szólt a zsűri értékelése.

A Peugeot városi modellpárosán túl a márka két másik típusa is elismerésben részesült a londoni díjátadón. A Peugeot 3008 a középkategóriás szabadidőjárművek, míg a Peugeot 508 a felső-középkategóriás személyautók között nyerte el az „erősen ajánlott” minősítést, azaz az ezüstérmet.

Habár a Peugeot 208 épp csak megjelent a piacon, a Fleet News Awards elismerése nem az első magas rangú szakmai kitüntetés, amelyben részesül. A modell idén március elején elnyerte a 2020. Év Európai Autója címet, megismételve márkatársa, a Peugeot 3008 szabadidőjármű 2017-es diadalát. Elektromos verzióját januárban a fent említett Company Car and Van választotta meg az év legjobb emissziómentes kisautójának, tavaly ősszel pedig a nagy presztízsű Car Design Awards szakmai zsűrije kiáltotta ki az év legszebb szériamodelljének az új generációs 208-ast.