Harmadik futamukra készülnek idén a Peugeot Kupások!

Harmadik futamukra készülnek idén a Peugeot Kupások!

Peugeot Rally Cup Hungary

A királyok városában, Székesfehérváron folytatódik a haza rally bajnokság és ezen belül a Peugeot Rally Cup Hungary idei sorozata. Az első két futamot a Csomós Miklós – Nagy Attila páros nyerte. Előnyük számottevő, de koránt sincs még lefutva az öt versenyre kiírt bajnokság, hiszen mind a kilenc benevezett páros nyerni szeretne. Az aszfaltos fehérvári versenyre mindenki jelezte részvételét, teljes létszám mellett folynak majd a küzdelmek szombat déltől egészen vasárnap estig.

Továbbra is dübörög a Peugeot hazai forgalmazója által létrehozott kupasorozat, a rally bajnokság keretein belül megrendezett Peugeot Rally Cup Hungary. Az egri szezonnyitóra kilenc páros jelezte, hogy részt kíván venni a pénzdíjas sorozatban. Mindenki Peugeot 208 R2-es versenyautóval, azonos feltételek között, azonos motorvezérlő programmal próbál a leggyorsabb lenni. Négy, korábban is a kupában versenyző páros mellé öt új egység érkezett, akik mind fantáziát láttak a tiszta, azonos feltételek mellett megrendezett versengésben. A harmadik futam előtt állunk és továbbra is teljes a létszám. Azok a pilóták is úgy nyilatkoztak, hogy szeretnék végigcsinálni a szezont, akik az első futam előtt még nem látták teljesen biztosítottnak az anyagi feltételeit a teljes évadnak.

Egerben a Csomós-Nagy kettős nyert, a kupában újonc Szauer Gergővel és navigátorával, Rácz Lászlóval voltak nagy csatában egészen Szauerék bukásáig. A futam végén az egyetlen külföldi egység, a romániai Maior testvérpár végzett a második helyen, a tavalyi bajnok Jánosa Ákos és újdonsült, tapasztalt navigátora, Szőke Tamás állhatott a dobogó harmadik fokára.

Miskolcon folytatódott Csomósék menetelése, megnyerték az egy napos, de nagyon fárasztó és változó időjárási viszonyok között megrendezett viadalt. Szauerék itt ugyan defektet kaptak, de így is be tudtak érni a második helyre, míg Riskó Dani és navigátora, Bíró Péter örülhetett az első dobogós helyezésüknek.

A harmadik futam, a Székesfehérvár Rallye hivatalos programja már pénteken délelőtt elkezdődik. A párosok pályabejárással töltik a napot, egészen szombat délig van lehetőségük feldolgozni a négy különböző gyorsasági szakaszt. Szombaton a Kőhányás-Pusztavám közötti részen versenyeznek. Háromszor kell megtenni ezt az útvonalat, hogy este a lezárt főutcán a SuperSpeciálon, várhatóan rengeteg néző előtt fejezzék be az első versenynapot. Vasárnap három gyors, háromszor. Ez szerepel az időtervben, ezt kell a leggyorsabban teljesíteni azoknak, akik Pünkösd vasárnapjának estéjén a fehérvári Fő utca végén felállított dobogón pezsgőzni szeretnének.

A verseny hivatalos honlapja: http://larocosport.com/main
On-line eredmények a https://rallylive.hu oldalon olvashatók.

A TAXI4 Székesfehérvár Rallye 2019 futamon a Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozatba nevezett párosok, rajtszám szerinti sorrendben:
#10            Csomós Miklós              Nagy Attila                             East Motorsport Kft.
#11            Szauer Gergő                 Rácz László                            Topp-Cars Rallye Team
#12            Maior Norbert               Maior Francesca                 Maior Norbert
#14            Jánosa Ákos                    Szőke Tamás                         Garlas MS Kft.
#15            Riskó Dániel                    Bíró Péter                              East Motorsport Kft.
#16            Márta János                   Hényel Ágoston                  Dynamic Rally Team SE.
#17            Hibján József                 Szollár Csaba                        Garlas MS Kft.
#18            Hangodi Bendegúz      Kulcsár Dániel                      HQ Racing Sport Kft.
#20            László Martin                 Végh Attila                            M-Sport Racing Kft.

Peugeot Kupa állása a második forduló után:
1. Csomós Miklós – Nagy Attila, East Motorsport Kft.,                           33 pont
2. Szauer Gergő – Rácz László, Topp-cars Rally Team                             22 pont
3. Norbert Maior (RO) – Francesca Maior (RO),                                        12 pont
4. Jánosa Ákos – Szőke Tamás, Garlas MS Kft.                                           9 pont
5. Riskó Dániel – Bíró Péter, East Motorsport Kft.                                   8 pont
6. Márta János – Hényel Ágoston, Dynamic Rally Team                         8 pont
7. Hibján József – Szollár Csaba, Garlas MS Kft.                                        8 pont
8. Hangodi Bendegúz – Kulcsár Dániel, HQ Racing Sport Kft..             5 pont
A ponttáblázat a szabályoknak megfelelően a versenyben elért helyezés alapján + napi szakaszokon elért helyezések alapján + utolsó gyorsasági szakaszon elért helyezés alapján kerül kiszámításra.