2018-as Párizsi Autószalon

4

2018-as Párizsi Autószalon

A PEUGEOT az idei Párizsi Autószalonon három világpremiert is ünnepel.

Az új PEUGEOT 508 SW mellett most csodálhatja meg először a nagyközönség a tisztán elektromos üzemű, önvezető PEUGEOT e-LEGEND Concept tanulmányt, mely egy optimista és kifejezetten vonzó jövő előhírnöke. A PEUGEOT legújabb plug-in hibrid benzinmotorjait is bemutatja. A márka az energetikai átállással kapcsolatban is derűlátó, hiszen szilárd meggyőződése, hogy az új technológiák az örömteli vezetést szolgálják.

 ÚJ PEUGEOT 508 SW – A formabontó kombi

 Néhány nappal a limuzin forgalmazásának megkezdése előtt a PEUGEOT most bemutatja az új PEUGEOT 508 SW változatát is. Az új PEUGEOT 508 SW szakít a D kategóriás kombik hagyományos stílusjegyeivel és inkább a sportkombik (shooting brake) világából merít inspirációt. Az autót alacsony, dinamikus sziluett és ütős dizájn jellemzi, mely a sportos eleganciát sikeresen ötvözi a praktikus szempontokkal (helykínálat, csomagtartóméret, könnyű bepakolás  stb.).  A hagyományosan kiváló PEUGEOT felfüggesztésnek köszönhetően az új PEUGEOT 508 SW-t remek úttartás és minimális karosszériamozgások  jellemzik. A legújabb generációs PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhellyel felszerelt kombi, mely a hatékonyságot, a biztonságot és a felső kategóriás kényelmet helyezi előtérbe, garantáltan intenzív vezetési élményt ígér.

 PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT – #UnboringTheFuture

 A PEUGEOT legújabb tanulmányautójában – egy vonzó és emblematikus gépjármű képében – a márkának a jövő vezetési élményéről alkotott izgalmas elképzelését ismerhetjük meg. A jövő autójának e realisztikus (4,65 m hosszú) sziluettben való előrevetítése a PEUGEOT gépjárművek hagyományos eleganciája előtti tisztelgés is egyben.

A PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT tanulmány technológiailag is jól példázza, hogy hogyan képzel el a PEUGEOT egy 100%-ban elektromos, autonóm, csatlakoztatott és személyre szabható autót.

A modell a legendás 504 Coupé stílusmotívumaiból merít, azokat gondolja újra: könnyed, sportos és érzéki sziluett jellemzi, ívesen hátrahajló, nagy üvegfelületekkel ellátott kabinnal és a jellegzetes első és hátsó fénykarmokkal.

 A vezető négyféle vezetési mód közül választhat, ebből kettő autonóm, kettő manuális.

Az utastér különleges világában való elmerülést a FOCAL® audiorendszer biztosította hangzás és a 49” hajlított képernyő teszi teljessé. Az utóbbin a választott vezetési módtól függően filmeket, különböző médiatartalmakat vagy az út képét jeleníthetjük meg.

Az olyan meleg hatású  anyagok,  mint a bársony és a fa jól ellensúlyozzák a digitális világ hidegségét.

 ÚJ PEUGEOT PLUG-IN HIBRID MOTOROK

 Párizsban a PEUGEOT bemutatja új plug-in hibrid benzinmotorjait. Az új motorok a PEUGEOT 3008, valamint az új PEUGEOT 508 és 508 SW eddigi motorkínálatát egészítik ki. A HYBRID és a HYBRID4 (4x4) motor 2019 őszétől lesz elérhető az új PEUGEOT 508,  illetve az új PEUGEOT 3008 modelleken.

A PEUGEOT-tól megszokott vezetési élmény új hajtásmódokkal gazdagodik, és a 100%-ban elektromos ZEV, a hatékony 4x4 (HYBRID4), a dinamikus Sport és a sokoldalú hibrid üzemmódnak köszönhetően fokozott élvezetben és új impulzusokban lesz részünk.

A technológia egyszerű, használata magától értetődő, és korlátlan szabadságot biztosít: szabadon dönthetünk, hogy országúti, városi vagy outdoor körülmények között használjuk az autót, szabadon választhatunk a két- vagy négykerék-meghajtás, a 225 vagy a 300 lóerő, az ötajtós, az SW vagy a SUV változat között, és szabadon kipróbálhatjuk mind a 4 vezetési módot.

A két új motor konkrét bizonyítéka annak az eszménynek, amelyet a PEUGEOT a korlátokat nem ismerő, izgalmas és hatékony közlekedésről vall.

 A PEUGEOT ÚJDONSÁGAI 2000 M²-EN

 Október 4. és 14. között a PEUGEOT több mint 2000 m²-en várja a látogatókat az 1-es pavilon közepén felépített standján (C320). Modern és letisztult designjával a márkastand kellemes élményt ígér az érdeklődők számára, hiszen újdonságokban az idén sincs hiány:

  • Először is itt van a monumentális OROSZLÁN, a márka új nagykövete. A 12,5 m hosszú és 4,8 m magas szobrot a PEUGEOT Design Lab dizájnerei tervezték. A márka büszkeségét kifejező alkotással a PEUGEOT a márkaembléma 160 éves múltja előtt tiszteleg.
  • További újdonság a három világpremier: az új PEUGEOT 508 SW, a PEUGEOT e-LEGEND Concept tanulmány és az új PEUGEOT PLUG-IN HIBRID motorok.
  • A márka két új modell bevezetésére is készül. Az új PEUGEOT 508 – ez az acélos külsejű formabontó limuzin – intenzív vezetési élményt ígér, és a márka szegmensen  belüli célkitűzésének legfőbb megtestesítője. A robusztus és elegáns új PEUGEOT RIFTER a mindennapi kalandokra termett. A még feltűnőbb és határozottabb stílusú PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT showcar összkerékmeghajtással rendelkezik.
  • A márka modellválasztékának gazdagságát jól illusztrálják a PEUGEOT 2008 SUV, a PEUGEOT 3008 és a PEUGEOT 5008, valamint a kompakt PEUGEOT 108, PEUGEOT 208 és a PEUGEOT 308 i
  • A PEUGEOT Sport legfőbb újdonsága a Sébastien Loeb vezette PEUGEOT 208 WRX. A PEUGEOT SPORT mérnökei minden erejükkel azon voltak, hogy a 2018-as FIA Rallycross Világbajnokságra elkészítsék a PEUGEOT 208 WRX új változatát. A PEUGEOT 208 WRX-en végzett fejlesztésekkel még nagyobb teljesítményre és hatékonyságra törekedtek, és végül egy 560 lóerős járművet sikerült létrehozni Az autó nem csak könnyebb és gyorsabb lett, de vezetni is egyszerűbb, jobb a reakciókészsége, és a rendelkezésre álló nyomaték is nagyobb. Az autósport szerelmeseinek nagy örömére október 5-én a PEUGEOT Total Team három pilótája is a stand vendége lesz.
  • A PEUGEOT Design Lab tervezőcsapata 8 új, a Peugeot Outillage által tervezett vezeték nélküli szerszámot (körfűrész, dekopírfűrész, excenter csiszoló st) is kiállít. A márka nagykövetének számító oroszlán irodai méretben is bemutatkozik. A Lifestyle termékpalettát is megcsodálhatjuk: új PEUGEOT 508 és GTi táskák, LEGEND felirattal ellátott ruhadarabok, só- és borsőrlők stb. A teljes választék az online márkaboltban tekinthető meg: http://boutique.peugeot.com.

 A PEUGEOT az egyetlen olyan autógyártó, amelyik teljes körű mobilitási kínálattal rendelkezik: kerékpárokat, robogókat, személyautókat és tehergépjárműveket is kínál. A nagyközönség idén a PEUGEOT Cycles és a Peugeot Motocycles legújabb ajánlataival is megismerkedhet:

  • A PEUGEOT Cycles négy új elektromos rásegítésű kerékpárt mutat A városi használatra készült, egyszerre retro és modern LEGEND eLC01 forgalmazása most indul. Az autókiállításon három Powertube (beépített akkumulátorral ellátott) kerékpár premier előtti bemutatkozására is sor kerül: ezek az összteleszkópos eT01 FS, valamint az eT01 túrakerékpárok és az eR02 országúti kerékpár. A már szintén kapható eM02 Powertube hegyi kerékpár is a kiállított modellek között van. Az utolsó kilométerekre tervezett mobilitási megoldások között az elektromos rásegítésű, összecsukható eF01 kerékpárt, valamint a MICRO-val közösen kifejlesztett elektromos e-Kick rollert üdvözölhetjük. A PEUGEOT Cycles valamennyi terméke a készlet függvényében online is rendelhető lesz.
  • A Peugeot Motocycles a világpremierjét ünneplő Urban GT robogó leleplezésével forradalmasítja a GT, valamint a kompakt GT szegmenst. A városi forgalomban rendkívül fürgén mozgó és a mindennapi navigációhoz egyedülálló csatlakoztatási technológiával ellátott modell magán viseli a PEUGEOT jellegzetes stílusjegyeit. A különleges lámpatesteket például az új PEUGEOT 508 inspirált A Peugeot Motocycles nagy múltú franciaországi gyárában kifejlesztett és gyártott robogó az autókiállítás alatt a PEUGEOT és a Peugeot Motocycles (3 -as csarnok) standján is megtalálható lesz.
  • A MYPEUGEOT szolgáltatásokkal egy külön társalgóban ismerkedhetnek a látogatók.