Dél-amerikai kaland
Dél-amerikai kaland
2022 JÚNIUS

2022 június 14.

CONECTANDO LAS AMÉRICAS: EGY DÉL-AMERIKÁT ÁTSZELŐ KALAND A TŰZFÖLDIG

  

Mi lehetne jobb, mint egy Latin-Amerikai kaland, ami a technikát és az embert egyaránt próbára teszi, ráadásul megmutatja a PEUGEOT kiváló teljesítményét?

 

Az autózás történetét kimagasló teljesítmények övezik. Ehhez a PEUGEOT márka is hozzájárult szenvedélyével és sikereivel méghozzá a világ összes versenypályáján és útjain. Az összesen? Igen!

Például mindenki emlékszik visszatérésünkre a Dél-Amerikai Dakar Rally-ra. Valamint az emlékezetes győzelmekre, melyeket Stéphane Peterhansel 2016-ban és 2017-ben, valamint Carlos Sainz 2018-ban ért el a 2008 DKR és 3008 DKR fedélzetén.

 

A márka kalandvágya újból megtestesült a "Conectando Las Américas" expedíció megszervezésekor, melyet a PEUGEOT LANDTREK pick-uppal teljesítettek.

Ez a Mexikóból Ushuaiába - a világ legausztrálabb városába - tartó túra három legénységgel indult neki a hihetetlen kalandnak, mely a dél-amerikai kontinensen 34 napig tartott és 17.000 km-t ölelt fel.
A történet.

Dél-amerikai kaland

1. SZAKASZ - MEXIKÓ - LOS CABOS-TÓL VERACRUZ-IG

1. SZAKASZ - MEXIKÓ - LOS CABOS-tól VERACRUZ-ig

  

Három PEUGEOT csapat hagyta el a Mexikó Csendes ócéani parján fekvő Los Cabos városát, hogy az Atlanti óceáni parton található Veracruz-ig vezessenek. A 4.500 km-es út első részében felfedezték a mexikói Baja California déli részét, amely egy homokos ösvényekkel tarkított hegyvidék. Az út a part mentén folytatódott, ahonnan pazar kilátás nyílt a Cortez-tengerre.

 

A La Paz-ból induló éjszakai hajóút után visszatértek a szárazföldre, ahol a kaland a mexikói utakon folytatódott, többnyire nagy tengerszint feletti magasságban, például a Sierra Madre csúcsai elérik a háromezer métert.


A vezetőknek és az autóknak mostoha időjárási körülményekkel kellett szembenéznie... valamint a végeláthatatlan dugókkal, mely Mexikó Városban - a világ egyik legzsúfoltabb városában - várt rájuk. Bizonyos értelemben extrém városi kaland!
Az expedíció egy off-road szakasszal folytatódott, hogy elérjék a Popocatepetl vulkán 3700 méteres magasságban lévő lábát.

 

11 napnyi utazás után, a csapatok megérkeztek Veracruz-ba. A Mexikói-öböl partját sérülés nélkül érték el, ahonnan eliundultak meghódítani Dél-Amerikát!

Dél-amerikai kaland

Mexikó, 3. nap: Los Cabos-tól La Paz-ig

Dél-amerikai kaland

Mexikó, 11. nap: Xochimilco Mexik ó Városban

Dél-amerikai kaland

Mexikó, 13. nap: a Popocatepetl lábánál

Dél-amerikai kaland

2. SZAKASZ - CHILE - IQUIQUE-től PUERTO FUY-ig

 

A második szakasz az Chile északi részén fekvő Iquique városából indult. A 6.500 km hosszú út részben megegyezett a 2008 és 3008 DKR autókkal megnyert Dakar rally vonalvezetésével, amely homokos leejtőket is taratlmazott.

Az utazás sokszor komplikált hegyeken vezetett át, de ismét csodálatos kilátás nyílt a gyönyörű és változatos tájakra.

A csapatok az Antofagasta sivatagot is átszelték, ahol megcsodálták a chilei művész, Mario Irarrázabal Kéz emlékművet, ellátogattak Humberstone elhagyatott városába és felfedezték a térség legaktívabb vulkánját a Lãscar-t. Ezen kívül felmentek a több mint 2000 méteres magasságban található Calama szélerőműparkba, amely Chile egyik vezető megújuló energiatermelője. Sőt, kalandoraink még 4320 méter magasra is felmásztak, hogy megcsodálják El Tatio gejzíreit.

Az utazás a hatalmas Valdivian-erdőn – az Andok déli részének esőerdeje – keresztül folytatódott, majd átlépte az argentin határt.

Dél-amerikai kaland

Chile, 3. nap: a Chilei csapat pihen San Pedro de Atacama-ban.

Dél-amerikai kaland

Chile, 7. nap: gejzír az Antofagasta sivatagban

Dél-amerikai kaland

Chile, 9. nap: a Bíobío régióban található Laja vízesés

Dél-amerikai kaland

3. SZAKASZ - ARGENTÍNA- VILLA LA ANGOSTURA-tól USHUAÏA-ig

 

Új argentin sofőrök vették át az utolsó, 6000 km-es szakszt a patagóniai Villa La Angostura-ból. Kezdetben a járművek a legendás 40-es úton haladtak, amely északról délre szeli át az országot, Argentína hét legszebb tava mellett.

Bariloche havas vidékén vagy a Perito-Moreno gleccserhez vezető utakon a vezetési körülmények néha rendkívüliek voltak. A Cueva de las Manos emlékműnél az ie 7.000-ben készült barlangfestmények lenyűgözőek voltak.

Ez a csodálatos kaland nagyszerűen ért véget Ushuaïa lélegzetelállító látványával.

Dél-amerikai kaland

Argentína, 3. nap: El Bolson-tól El Maitén-ig

Dél-amerikai kaland

Argentína, 5. nap: Cueva de las Manos

Dél-amerikai kaland

Argentína, 8. nap: megérkezés az Ushuaïa-ba

A „Conectando las Américas” expedíciót teljes biztonságban de olykor extrém körülmények között hajtották végre, mely bizonyítja a PEUGEOT járművek minőségét és megbízhatóságát. De emellett megmutatja  azoknak a férfiaknak és nőknek a szenvedélyét is, akik több mint két évszázadon át életben tartották az oroszlános márkát.