ÚJ Kishaszongépjárművek

gep

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Rueil-Malmaison, 2018. június 26.

Az európai kishaszonjármű-piac vezető szereplőjeként a PSA csoport megújítja kisteherautóit és ezzel folytatja a szegmensben indított offenzíváját.

 

 

 • A Push to Pass stratégiai terv keretében magasabb fokozatba kapcsolt a PSA termékoffenzívája a kishaszonjármű-piacon.
 • A kompakt furgonok 2016-os megújítása után újabb fázisába lépett a kishaszonjármű-kínálat modernizálása.
 • Jön az új generációs PEUGEOT PARTNER, CITROËN BERLINGO és OPEL/VAUXHALL COMBO.

 

A 30%-ot meghaladó piaci részesedéssel bíró PSA csoport a PEUGEOT PARTNER, CITROËN BERLINGO és OPEL/VAUXHALL COMBO modellek új generációjával megszilárdítani készül vezető szerepét az európai kishaszonjárművek piacán.

 

A közös program keretében megújult járművek a konszern EMP2 platformjára épülnek. A Peugeot és Citroën modellek gyártása Spanyolországban és Portugáliában, a vigói, ill. mangualdéi üzemben történik. Az Opel/Vauxhall járművek most először szintén a spanyol üzemben készülnek.

 

Az új generációval kapcsolatos kereskedelmi célkitűzések megvalósítása érdekében Mangualdéban egy harmadik (225 újonnan felvett munkatárs), Vigóban pedig egy negyedik munkacsoportot (900 új munkatárs) hoztak létre, melyek áprilisban, ill. júniusban álltak munkába. A Pireneusi-félszigeten található két kiváló PSA gyár – a nemrég létrehozott ibériai ipari pólus tagjaként – jelentős átalakításokon esett át, így készen áll az új PEUGEOT PARTNER, CITROËN BERLINGO VAN és OPEL/VAUXHALL COMBO modellek fogadására.

 

Az új modellek egyedülálló felszereléseket kínálnak, melyek az ügyfelek mindennapi és különleges igényeit egyaránt kielégítik, és még biztonságosabb (vezetéstámogató és manőverezéssegítő rendszerek stb.), kényelmesebb (állítható deréktámasz, hangszigetelés stb.) és praktikusabb (duplakabin, megnövelt hasznos teher, hosszabb rakodófelület, építkezés csomag stb.) megoldásokkal szolgálnak.

 

A céges ügyfelek változatos igényeinek megfelelően a PSA csoport számos karosszériaváltozatot kínál, melyek a hasznos teher (650–1000 kg), a hosszméret (4,40 m és 4,75 m), a szállítható személyek száma (2, 3 vagy 5) és a felszereltség (csapóajtó hosszú tárgyak szállításához, zsiráftető, erősebb fényű raktér-világítás, 220 voltos csatlakozó stb.) tekintetében különböző kombinációkat képviselnek.

 

A járművek Európában szeptembertől lesznek rendelhetők és a PSA összességében mintegy 100 országban készül forgalmazni őket.

 

Philippe Narbeburu, a haszongépjármű szekció vezetőjének nyilatkozata: „Új generációs furgonjaink az alapkínálat megújulásának egy újabb mérföldkövét képviselik. Korszerű, hatékony, a legmagasabb elvárásoknak is eleget tevő járműveket kínálunk, melyek egyedülálló élményt biztosítanak ügyfeleink számára. Szeretnénk megszilárdítani vezető pozíciónkat az európai piacon és egyben folytatni a többi földrész meghódítását.”

 

Kiegészítő információk

  • Harmadik generációs Peugeot Partner és Citroën Berlingo
  • Ötödik generációs Opel Combo
 • A kisteherautók erős verseny jellemezte piacát Európában 30% fölötti részesedésével (2017) a PSA vezeti.
 • Sikertörténetek: az európai kisteherautó-eladásokat 2017-ben közel 78 000 eladott gépjárművel a Peugeot Partner vezeti, második a Citroën Berlingo (közel 73 000 értékesítéssel).
 • 2017-ben a PSA világszerte 658 000 haszongépjárművet (és SZGK-ból átalakított járművet) értékesített, ami 16%-os növekedésnek felel meg.
 • 2017-ben több mint 20%-os piaci részesedésével a PSA az összes haszongépjármű-értékesítésre nézve is vezető helyen áll Európában.