Az "Év Autója 2019"-díj döntőse a Peugeot 508

PEU_508_webkep_854x330

2018. november 26.

A forradalmi Peugeot 508 is bejutott az „Év autója 2019” szavazás hetes döntőjébe

A kategóriát alapjaiban megújító Peugeot 508 is bekerült abba a hét autót számláló szűk körbe, melyek közül majd kikerül az „Év autója 2019” cím birtokosa – jelentette be a hollandiai székhelyű szervezet, a Car of The Year – COTY jelölőbizottsága 2018. november 26-án.

Bálint Zsófia, a Peugeot márka magyarországi importőrének márkaigazgatója ezzel kapcsolatban az alábbiakat hangsúlyozta:
„Nagyon izgatottak vagyunk, hiszen a Peugeot 508 is bekerült a »hetes döntőbe«. Ezzel párhuzamosan a márkakereskedőinktől is folyamatosan érkeznek a jó hírek: a modell iránti felfokozott és egyre növekvő érdeklődésről számolnak be.
Ez annak ékes bizonyítéka, hogy az új Peugeot 508 forradalmian újat alkotott, szakít a klasszikus, limuzinra vonatkozó elképzelésekkel, alacsonyabb felépítésű, sportosabb külsejű, a Peugeot i-Cockpit pedig egyedi belteret varázsol az autónak. A kimagaslóan hatékony és tiszta benzines és dízel erőforrások, valamint az egyedülálló vezetési élmény egyre több érdeklődő és potenciális vásárló kíváncsiságát kelti fel. Nagy örömünkre, ez a modell friss energiát és új színt hoz a szegmensben is.”

Az „Év Autója” a legrégebbi és leginkább elismert autós díj Európában. Odaítélésére 60 – a saját területükön a legjobbaknak számító, a kontinens minden részéből érkező – újságíróból álló zsűri szavazata alapján kerül sor. A 23 európai ország újságírói egyszerű szavazással választják ki a döntősöket, majd a hetes szűkített listából a következő év elején kerül ki a legjobb modell.
A végső győztes kihirdetésére és az ünnepélyes díjátadó ceremóniára március 4-én a 2019-es Genfi Autókiállítás keretében, az autóipar legfontosabb képviselőinek jelenlétében kerül majd sor.

A 2019. Év Autója választás további döntősei (betűrendben): Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-osztály, Peugeot 508.

Autobest_2019_finalista_Peugeot_508