TOVÁBB A TARTALOMRA
Gumi

KERÉK- VAGY GUMICSERE FIXDÍJCSOMAG

FIXDÍJCSOMAG-AJÁNLATUNK

Peugeot márkaszervizeinkben segítünk kiválasztani az autójának és vezetési szokásainak megfelelő gumikat. Mint ahogy Ön is tudja, a jó gumik jobb tapadást, kifogástalan úttartást, hatékony fékezést és üzemanyagmegtakarítást eredményeznek. Használja ki a legjobb ajánlatokat a Peugeot-val.

 

BRUTTÓ 2390 FT-TÓL (Peugeot 308 1.5 dízel - kerékszett-csere)

 

A gumi fixdíjcsomagokba a kerék vagy a gumi cseréje és a centrírozás tartozik.

A PEUGEOT TANÁCSA

TARTSA KÉZBEN!

  • A gyártó által ajánlott guminyomás információt a vezető oldali ajtó nyílásában találja meg, ezt havonta ellenőrizni kell, de hosszú utak előtt mindenképp. 
  • Ha a gumin kipúposodás, hasadás, vágás, idegen test vagy egyenetlen kopás tapasztalható, feltétlenül menjen el Peugeot márkaszervizébe.
  • 5 év után, a futásteljesítménytől és a gumiprofil-mélységtől függetlenül nézesse meg gumijait, és a pótkerékről se feledkezzen meg.

 

BIZTONSÁG

  • Ne hanyagolja el biztonságát, rendszeresen ellenőrizze a guminyomást! 
  • Tesztek bizonyítják, hogy 90 km/h sebességről 70 km/h sebességre való fékezésnél 2 bar nyomáson 40 m a féktávolság, 1 bar nyomáson 45 m a féktávolság, azaz 5 méterrel több. 
  • Ráadásul, amennyiben a guminyomás a javasoltnál 30%-kal alacsonyabbra csökken, jelentősen megnő vizes úton az autó megcsúszásának kockázata.

 

ÜZEMANYAG FOGYASZTÁS

  • 1 barral kisebb nyomásra fújt gumiknál nő a súrlódás, ezáltal mintegy 6%-kal megnő a gépjármű üzemanyag-fogyasztása.
  • Egy 80%-ra felfújt gumi élettartama 80%-os lesz. Ez 40 000 km-nél 8 000 km élettartam-csökkenés. 
  • 8 l/100 km átlagos fogyasztás esetén 0,5 l/ 100 km lesz a fogyasztásnövekedés. Ez évente plusz egy teljes tank üzemanyagot jelent. 

GUMI AJÁNLAT KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKKAL

A Peugeot hálózatban elérhető gumik minden kihívásnak megfelelnek! Az Ön biztonsága érdekében teljes a kínálatunk: nyári gumik, téli gumik, multimárkás gumik, minden méret, sőt, autója korához is igazodunk. 

7 °C alatt a nyári gumik teljesítménye csökken, gondoljon a téli gumik felszerelésére. Havas úton, 50 km/h sebességnél több mint 30 m-t fog nyerni a féktávolságon!

Végül, ha nem tudja, hol helyezze el a gumikat, a Peugeot hálózat egyes szervizeiben vállalják a tárolást (gumi-hotel), és a megfelelő időben való cserét.