TÁJÉKOZTATÓ MÁRKAKERESKEDŐINK ÉS SZERVIZEINK NYITVA TARTÁSÁRÓL TUDJON MEG TÖBBET!

A praktikus és dinamikus iON nemcsak a környezetvédelem, de a biztonság terén is igényes.

VÉDELEM

Ütközés esetén az iON 6 légzsákkal védi utasait: 2 első légzsák, 2 oldallégzsák, 2 függyönylégzsák.

BIZTONSÁGI ÖVEK

/image/39/9/peugeot-ion-ceintures_de_securite-full.53399.jpg

Valamennyi üléshelyhez kapcsolódik az öv be nem csatolására figyelmeztetés: az első üléseknék a be nem kapcsolásra, hátul a kikapcsolásra figyelmeztet a jelzés.

GYERMEKEK VÉDELME

Hátul az Isofix rögzítéseknek köszönhetően egy vagy két gyermekülés helyezhető el teljes biztonságban. Az első utasoldali légzsák kikapcsolható, így a gyerekülés ott is elhelyezhető a menetiránnyal háttal.

FÉKRENDSZER

/image/38/2/peugeot-ion-systeme_de_freinage-450x310.53382.jpg
/image/41/5/peugeot-ion-systeme_de_freinage_2-full.53415.jpg

Az utasok maximális védelme érdekében az iOn valamennyi változatában alapfelszerelés az ESP rendszer, amely magába foglalja a blokkolásgátlót (ABS), az elektronikus fékerőelosztót (REF) és a vészfékasszisztenst (AFU). A blokkolásgátló (ABS) kiküszöböli a kerekek teljes blokkolását hirtelen fékezéskor. Ehhez a funkcióhoz társul a vészfékrásegítés (AFU), amely erős fékezéskor további rásegítéssel növeli a féknyomást, csökkentve ezáltal a fékutat. Az elektromos fékerőelosztás (REF) kerekenként szabályozza a fékerőt, így nagyobb és pontosabb fékhatást biztosít különösen kanyarban. Ami az elektromos szervokormányt illeti: amilyen precíz országúton, olyan kellemes a városi manőverezés során. A fékezésről a jelentős energia-visszanyerést biztosító elektromos motorfék és a hagyományos hidraulikus fék kombinációja gondoskodik. A kettő együtt a hagyományos autókéhoz fogható lassulást eredményez.