MÁRKAKERESKEDÉSINK ÉS SZERVIZEINK TOVÁBBRA IS VÁRJÁK ÖNÖKET BŐVEBBEN

TAO kedvezmény elektromos haszonjárművekre

TAO kedvezmény Elektromos haszonjárművekre

Peugeot e-Expert

Társasági  adóját akár energiahatékonyság fejlesztésére is fordíthatja. Céges vásárlóként lehetősége van társaságiadó-kedvezmény igénybevételére  teljesen Elektromos PEUGEOT haszonjárművek vásárlása esetén. Az igénybe vehető adókedvezmény mértéke  a vállalkozás nagyságától és a földrajzi régiótól függően akár a 65%-ot is elérheti.

 

Amennyiben céges vásárlóként, olyan finanszírozási konstrukcióban vásárolja meg PEUGEOT modelljét, ahol a kiválasztott autó a cég eszközeként aktiválásra kerül a könyveiben, lehetőség van társasági adó kedvezmény igénybe vételére.

 

A kedvezmény lényege, hogy az Elektromos haszongépjármű nettó vételárából (csökkentve az esetlegesen igénybe vehető állami támogatás összegével) kivonjuk egy hasonló kategóriájú, de „hagyományos” meghajtású gépjármű nettó vételárát, majd területi elhelyezkedéstől és a vállalkozás méretétől függően ennek az árkülönbségnek a meghatározott százalékát tudja kedvezményként igénybe venni a fizetendő társasági adóból az alábbiak szerint:

PEUGEOT e-Expert IVOTY 2021

Közép-Magyarország régió:

kisvállalkozás: 50% 
középvállalkozás: 40% 
nagyvállalkozás: 30%

 

Pest-megye támogatott települései:

kisvállalkozás: 55% 
középvállalkozás: 45% 
nagyvállalkozás: 35%

 

Közép-Magyarországi régión kívüli elhelyezkedés:

kisvállalkozás: 65% 
középvállalkozás: 55% 
nagyvállalkozás: 45%

Peugeot e-Traveller

Az adókedvezményhez szükséges egy igazolás kiállítása, melyre együttműködő partnerünk jogosult és piacvezetőként nagy tapasztalattal és nagyvállalati háttérrel, felelősségbiztosítással rendelkezik, ezért tudja a PEUGEOT is őket ajánlani.

 

Az igazolás kiállításához az alábbiak szükségesek:

• Megvásárolt elektromos jármű szerződése, számlája
• Árajánlat egy hasonló kategóriájú, de hagyományos meghajtású gépjárműről
• Tervezett éves km. futás megadása a számítások elvégzéséhez.

PÉLDA

PEUGEOT e-Expert IVOTY 2021

PEUGEOT e-Expert

PEUGEOT e-Expert Premium 50 kW
nettó listaár: 10 700 000 Ft

PEUGEOT Expert Pro 1.5 BlueHDI  100 LE
nettó listaár: 6 725 000 Ft

 

Nettó árkülönbözet: 3 975 000 Ft

TAO-ból igénybe vehető nettó kedvezmény kisvállalkozás esetén

akár 65%, vagyis: 2 583 750 Fti

Érdeklődés esetén keresse márkakereskedőinket, vagy partnerünket a PEUGEOT márkára történő hivatkozássa az istvan.csabai@getenergy.hu email címen. 

Jogszabályi háttér: 1996. évi LXXXI. törvény és a 176/2017 végrehajtási rendelet. 

Az adókedvezmény igénybevételének további feltételeit, valamint a kizáró okokat a fenti jogszabályok rendelkezései határozzák meg.

Az itt elérhető minden információ tájékoztató jellegű és nem teljes körű, továbbá nem minősül szerződéses ajánlattételnek, jogi, adózási, számviteli vagy bármilyen más tanácsadásnak vagy szolgáltatásnak. Az információk pontatlanságáért és a támogatási feltételeket tartalmazó jogszabályok változásáért, továbbá az itt elérhető információk alapján hozott vagy azokra alapozott üzleti döntésekből eredő esetleges károkért a P Automobil Import Kft. nem vállal felelősséget.