/image/20/5/peugeot-conseils-entretien-2015-01.9205.jpg

Ismerkedjen meg azokkal az érdekes és hasznos műszaki információkkal, melyeket a gépjárművek karbantartásával kapcsolatban érdemes megjegyezni és a biztonságos közlekedés érdekében megfontolni.

Ablaktörlő

i

Az időjárás viszontagságai, a hirtelen hőmérséklet-változások, vagy csak maga a használat gyorsan csökkenti az ablaktörlőlapátok hatékonyságát.

Akkumulátor

i

Az akkumulátor az Ön gépjárművének egyik legfontosabb működési egysége, nélküle, a gépjármű be sem indul. Ugyanakkor egyben veszélyforrás is, és nem használható az alapvető biztonsági rendelkezések betartása nélkül. Ebben az útmutatóban megtalál minden információt, mely az akkumulátor működésének megértéséhez szükséges.
Természetesen, amennyiben további információra vagy tanácsra van szüksége, bátran forduljon a Peugeot márkaszerviz hálózat szakembereihez, akik szakmai hozzáértésükkel garantálják, hogy Ön biztonságban autózzon.

Fékek

i

A fékrendszer a biztonság szempontjából legjelentősebb berendezés.
Jelen tájékoztató sok információval szolgál, de ha bővebb felvilágosítást vagy tanácsot szeretnének, természetesen megkérdezhetik a Peugeot hálózat szakembereit, akik készségesen segítenek, hogy Önök a legnagyobb biztonságban autózhassanak.

Gumiabroncsok / Kenőanyagok

Peugeot_karbantartás

Gumiabroncsok

A jó gumiabroncsok elengedhetetlenek a gépjármű biztos úttartásához.
Ezért különös figyelmet kell fordítani a gumiabroncsok eredeti minőségére és karbantartására. Segítségképpen elkészítettük ezt az útmutatót, amely elmagyarázza, hogy milyen szempontok alapján válassza ki gumiabroncsait, miként ellenőrizze azok jó állapotát, és szükség esetén hogyan cserélje le őket.
Ha tanácsadásra vagy további információra van szüksége, forduljon a Peugeot márkaszerviz-hálózat szakembereihez, használja ki hozzáértésüket és autózzon teljes biztonságban.

Peugeot_karbantartás

Kenőanyagok

A motor akkor tudja jól kifejteni teljesítőképességét, ha rendszeresen és gondosan karbantartják. Az alapvető karbantartási műveletek közül a legfontosabb az olajcsere, ezért létrehoztuk ezt az útmutatót, amelyben nem csak az olajcseréről van szó, hanem szélesebb értelemben mindenről, ami a motor kenéséhez tartozik.
Bővebb tájékoztatást a Peugeot hálózat szakembereitől kaphatnak.

Klímaberendezés

i

A mai újautók 90 százalékához hasonlóan az Ön járművét is valószínűleg felszerelték légkondicionálóval.
A légkondicionálás elsődleges feladata, hogy a megfelelő klímakomfortot biztosítsa az utastérben, és ezzel növelje a vezetés biztonságát. Ez a kényelmi felszerelés folyamatosan működésben van, a jó működéshez pedig rendszeresen karban kell tartani. A Peugeot ebben a füzetben bemutatja a klímatizálás legfontosabb részeit, valamint kitér a berendezés hasznosságára és karbantartására.
A Peugeot hálózat szakemberei szívesen állnak az Önök rendelkezésére, hogy bôvebb tájékoztatást nyújtsanak.

Lengéscsillapítók

i

Mi a lengéscsillapító? Mi a pontos feladata? Milyen jelenségek figyelhetôk meg az öregedési szakaszban?
Valljuk be, nem sok fogalmunk van ezekről a kérdésekről. Pedig kétségtelen, hogy ez az alkatrész kiemelt szerepet játszik az aktív biztonságban. Amit tudni kell: a lengéscsillapító része a felfüggesztésnek. A jármű felfüggesztésérôl a kerekek és a karosszéria közötti rugalmas kapcsolatot biztosító elemek együttese gondoskodik. Ennek a kapcsolatnak az a feladata, hogy tompítsa azokat az energiákat amelyek az út egyenetlenségeiből adódnak és a karosszériára és az ahhoz kapcsolódó mechanikai elemekre hatnak.

Részecskeszűrő / Szélvédő

Peugeot_karbantartás

Részecskeszűrő

A kipufogórendszer 3 fontos területen meghatározó szerepet játszik:
· Környezetvédelem
· Hangtompítás
· Motor teljesítmény

A részecskeszűrőnek (FAP) kiemelkedő szerepe van az üvegházhatás csökkentésében, mely a tartós fejlődés legnagyobb kockázati tényezője. A Peugeot úttörő helyet foglal el a dízel részecske kibocsátás csökkentésére kifejlesztett megoldásaival: ezek a HDi befecskendező rendszer, és a részecskeszűrő. Ezek olyan magas műszaki színvonalú termékek, melyek pontosan követik a gyártó előírásait.

Peugeot_karbantartás

Szélvédő

Vezetés közben semmi sem akadályozhatja a vezetőt a megfelelő kilátásban.
A szélvédő van leginkább kitéve a külső sérüléseknek. Ha a szélvédőt sérülés éri, azonnal ragasszon a sérült felületre egy, a sérült felülettel megegyező nagyságú átlátszó védőfóliát.
Ezzel megakadályozhatja, hogy a szélvédőbe a sérült ponton keresztül szennyeződés vagy víz kerüljön, ami megnehezíti, sőt akár lehetetlenné is teheti a javítást. A védőfólia felragasztása után minél hamarabb vegye fel a kapcsolatot valamelyik hivatalos Peugeot márkaszervizzel!

Fékek

Peugeot_karbantartás

A fékrendszer a biztonság szempontjából legjelentősebb berendezés.
Jelen tájékoztató sok információval szolgál, de ha bővebb felvilágosítást vagy tanácsot szeretnének, természetesen megkérdezhetik a Peugeot hálózat szakembereit, akik készségesen segítenek, hogy Önök a legnagyobb biztonságban autózhassanak.