/image/16/4/508sw_1407pc004-v2.53164.jpg

PEUGEOT 508 SW

Az 508 SW számos felszereltségi elemmel szolgálja utasai biztonságát.

Peugeot_508_SW

TOLATÓKAMERA

A tolatókameraitolatásnál automatikusan bekapcsol. Hogy megkönnyítse a vezető dolgát, a központi kijelzőn azonnal láthatóvá is válik az éppen végzett manőver.

/image/20/5/peugeot_508sw_2014_050_fr.53205.jpg

ELSŐ ÉS HÁTSÓ PARKOLÁSSEGÍTŐ- ÉS HOLTTÉR-FIGYELŐ BERENDEZÉS

Az első és hátsó parkolóradar ihang- és fényjelzéssel tájékoztatja a vezetőt az esetleges akadályokról. A holttér-figyelő berendezésnél i

a visszapillantó tükörbe épített fénydióda figyelmezteti a vezetőt a holttérben megjelenő autóra vagy motorra.

HEAD-UP DIPLAY

/image/18/1/508_2010_111_fr_img.53181.jpg

A vezetést segítő fontos információk egy, a műszerfal tetejéből kinyíló, nem tükröződő, polikarbonát lemezre ivetítve jelennek meg. A vezető látja a sebességet, a sebességrögzítő i vagy sebességhatároló i beállítását és a navigációs berendezési utasításait, anélkül, hogy levenné a szemét az útról.

KÖDFÉNYSZÓRÓK KANYARFÉNY FUNKCIÓVAL

40 km/h sebesség alatt, ha egy bizonyos szögben el van fordítva a kormány, a ködfényszóró felkapcsolódiki, és bevilágítja a kanyart vagy az útkereszteződést. Ez a funkció elsősorban városban és parkoláskor lehet hasznos.

ELEKTROMOS KÉZIFÉK

Az elektromos kéziféki használata nagyon kényelmes: azonnal kiold, amikor elindul az autó, a motor leállításakor pedig behúz. Az elektromos kézifékhez kapcsolódó, emelkedőn való elindulást segítő rendszer két másodpercig álló helyzetben tartja az autót, míg a vezető a fékről átlép a gázpedálra.

ESP

Az 508 és 508 SW modellek kiváló dinamikai tulajdonságaik mellett magas fokú aktív biztonsággal is rendelkeznek, köszönhetően a szériaként megtalálható ESP-nek. A rendszer magában foglalja az ABS-t, az elektronikus fékerőelosztót, a vészfékrásegítést, az automata vészvillogót, az intelligens kipörgésgátlót és az emelkedőn való elindulást segítő rendszert.

LÉGZSÁKOK

Ütközés esetén 6 légzsák szolgálja a bent ülők biztonságát: vezető- és utasoldali légzsák, 2 első oldallégzsák és 2 függönylégzsák.