PEUGEOT 508 RXH

Az 508 RXH számos felszereltségi elemmel szolgálja utasai biztonságát.

Peugeot_508_SW

TOLATÓKAMERA

A tolatókameraitolatásnál automatikusan bekapcsol. Hogy megkönnyítse a vezető dolgát, a központi kijelzőn azonnal láthatóvá is válik az éppen végzett manőver.

/image/20/5/peugeot_508sw_2014_050_fr.53205.jpg

ELSŐ ÉS HÁTSÓ PARKOLÁSSEGÍTŐ- ÉS HOLTTÉR-FIGYELŐ BERENDEZÉS

Az első és hátsó parkolóradar ihang- és fényjelzéssel tájékoztatja a vezetőt az esetleges akadályokról. A holttér-figyelő berendezésnél i

a visszapillantó tükörbe épített fénydióda figyelmezteti a vezetőt a holttérben megjelenő autóra vagy motorra.

HEAD-UP DISPLAY

/image/26/3/508_2010_111_fr_img.53263.jpg

A vezetést segítő fontos információk egy, a műszerfal tetejéből kinyíló, nem tükröződő, polikarbonát lemezre ivetítve jelennek meg. A vezető látja a sebességet, a sebességrögzítő i vagy sebességhatároló i beállítását és a navigációs berendezési utasításait, anélkül, hogy levenné a szemét az útról.

KÖDFÉNYSZÓRÓK KANYARFÉNY FUNKCIÓVAL

40 km/h sebesség alatt, ha egy bizonyos szögben el van fordítva a kormány, a ködfényszóró felkapcsolódiki, és bevilágítja a kanyart vagy az útkeresztezodést. Ez a funkció elsősorban városban és parkoláskor lehet hasznos.

ELEKTROMOS KÉZIFÉK

Az elektromos kéziféki használata nagyon kényelmes: azonnal kiold, amikor elindul az autó, a motor leállításakor pedig behúz. Az elektromos kézifékhez kapcsolódó, emelkedőn való elindulást segítő rendszer két másodpercig álló helyzetben tartja az autót, míg a vezető a fékről átlép a gázpedálra.

ESP

Az 508 RXH kiváló dinamikai tulajdonságai mellett magas fokú aktív biztonsággal is rendelkezik, köszönhetően a szériaként megtalálható ESP-nek. A rendszer magában foglalja az ABS-t, az elektronikus fékerőelosztót, a vészfékrásegítést, az automata vészvillogót, az intelligens kipörgésgátlót és az emelkedőn való elindulást segítő rendszert.

LÉGZSÁKOK

/image/24/1/planche_e_508_rxh_v2.53241.jpg

Ütközés esetén 6 légzsák szolgálja a bent ülők biztonságát: vezető- és utasoldali légzsák, 2 első oldallégzsák és 2 függönylégzsák.