PEUGEOT 5008 Egyterű

PEUGEOT 5008 - 5 év* garancia 100.000 km futáskorláttal csak magánszemélyeknek, további feltételek teljesülése esetén**

LÉGZSÁKOK

Az 5008 minden utasát – beleértve a 3. sorban ülőket is – légzsákok védik. Az 5008 6 légzsákkal van ellátva: vezető- és utasoldali légzsákkal (utóbbi gyermekülés esetén kikapcsolható), két oldallégzsákkal és két függönylégzsákkal, mely a 3. sorban utazókat is védi (7 üléses változatoknál).

SEBESSÉGHATÁROLÓ ÉS TEMPOMAT

/image/32/7/regulateur-de-vitesse-600x400.53327.jpg

A sebességhatároló funkció a gázpedál „felkeményítésével” akadályozza meg, hogy véletlenül átlépjük az előre beprogramozott sebességhatárt. A funkció a gázpedál erőteljesebb lenyomásával kikapcsolható. A tempomat (sebességrögzítő) az előre beprogramozott sebesség tartását teszi lehetővé a gáz-pedál érintése nélkül, a menet-körülményektől (emelkedő, lejtő, szél) függetlenül. A fék- vagy kuplungpedál megnyomására a tempomat automatikusan kikapcsol.

INTELLIGENS KIPÖRGÉSGÁTLÓ

A klasszikus kipörgésgátlóhoz képest új funkcióval bővül, megkönnyítve a vezető számára az elindulást és a haladást jeges és havas úton. Az újszerű Kipörgésgátló-vezérlés automatikusan bekapcsol. Téli gumikkal társítva természetesen még hatékonyabb.

ELEKTROMOS KÉZIFÉK

Az 5008 szériában tartalmazza az elektromos kéziféket. Használata nagyon kényelmes: azonnal kiold, amikor elindul az autó, a motor leállításakor pedig behúz. Az elektromos kézifékhez emelkedőn való elindulást segítő rendszer is tartozik, mely két másodpercig álló helyzetben tartja az autót, míg a vezető a fékről átlép a gázpedálra.

ESP

Az 5008-ban szériafelszereltség az ESP, mely magában foglalja a következőket: blokkolásgátló (ABS), kipörgésgátló ( ASR), elektronikus fékerőelosztó, vészfékrásegítés, lefulladásgátló és dinamikus stabilitáskontroll.

BIZTONSÁGI ÖVEK

Az első biztonsági övek pirotechnikai övfeszítőkkel és överő-határolóval, a hátsók pedig överő-határolóval vannak ellátva. Be nem kapcsolásukra vagy kikapcsolásukra jelzés figyelmeztet. A gyermekülés könnyed és biztonságos elhelyezéséről a hátsó üléseken található 3 Isofix rögzítési pont gondoskodik.

GYERMEKEK VÉDELME

A gyermekek biztonságáról a becsípődésgátlóval ellátott hátsó elektromos szekvenciális ablakemelők és az elektronikus gyerekzár gondoskodik.

KÖVETÉSITÁVOLSÁG-FIGYELŐ RENDSZER

/image/08/9/peugeot_3008mv_affichage-tete-haute-1920x1080b.53089.jpg

A vetített kijelzéshez kapcsolódó, a kocsi orrában elhelyezett radarral működő Követésitávolság-figyelő rendszeri segít a sebességnek megfelelő követési távolság tartásában. Ezzel nemcsak elkerülhetővé teszi az egyes országokban fenyegető súlyos bírságokat, hanem meg is tanít az optimális távolság szükségességére és betartására.

* Minden 2017.02.06. után megrendelt, minden magánügyfél számára új autóként értékesített Peugeot 5008 személygépkocsi vásárlása esetén a 2 év szerződéses gyári jótállás mellé most +3 év kiterjesztett Optiway Optimum szerződéses jótállást adunk ajándékba. Az Optiway Optimum szerződés keretében nyújtott jótállás a 2 éves szerződéses gyári jótálláson túl érvényes, a gyári szerződéses jótállással megegyező szolgáltatásokat tartalmaz, és az autó első tulajdonosának történő átadásától számított 5 évig vagy 100 000 km-ig (amelyiket előbb eléri az autó) érvényes. Az akció visszavonásig érvényes.
**A gyári szerződéses jótállás és az Optiway Optimum szerződés keretében nyújtott jótállás szolgáltatásai kizárólag abban  az esetben vehetők igénybe, ha az adásvételi szerződésben, a Szerviz- és Garanciafüzetben és a Szolgáltatási Szerződésben foglalt feltételek és körülmények egyidejűleg teljesülnek.