Peugeot_308_sw

PEUGEOT 308 SW

Az új Peugeot 308 SW számos technológiai újítást kínál. Akár a vezetés örömét, akár a kényelmet szolgálják ezek az újítások, az biztos, hogy a fedélzeten töltött minden pillanatot értékessé tesznek.

MOTOROK

/image/92/3/moteur-pure-tech.49923.jpg
/image/95/0/blue-hdi-gallerie-1920x1080.49950.jpg


A PureTech motorokat kompakt méretek, kisebb tömeg, innovatív, és alacsony súrlódású anyagok jellemzik a teljesítmény és a takarékosság ésszerű egyensúlyával, a megbízhatóság és a robusztusság feladása nélkül. Ezek az újító szellemű műszaki megoldások azonos teljesítmény- és vezetési komfortszint mellett 21 százalékkal csökkentik a fogyasztást és a CO2-kibocsátást.i

 A BlueHDinév a márka Euro 6 dízelmotorjait jelöli. Ez a technika egy olyan dízel károsanyag-kibocsátás szabályozási rendszert jelent, amely egyedülálló módon egyesíti a katalitikus oxidációt, az SCR technikát (Selective Catalytic Reduction) és az adalékolt részecskeszűrőt (FAP). Jelenleg ez az egyetlen technika, amely képes jelentős mértékben, akár 90 százalékkal csökkenti a nitrogén-oxidok kibocsátását, mérsékli a CO2-kibocsátást és továbbra is 99,9 százalékban kiszűri a részecskéket.

 

ÚJ 6 FOKOZATÚ SEBESSÉGVÁLTÓ

/image/92/5/boite-de-vitesse-eat6.49925.jpg

A 150 lóerős 2,0l BlueHDi motorhoz harmadik generációs hatfokozatú EAT6 (Efficient Automatic Transmission) automatikus váltó is rendelhető. Az AISIN által kifejlesztett és gyártott új automatikus váltó Quickshift technikával készül. Ez gyorsabb és rendkívül sima váltásokat, valamint kiemelkedő kényelmet biztosít. A Quickshift váltó kifejlesztésekor a CO2-kibocsátás számottevő csökkentésének szándéka is vezérelte a szakembereket.
Kilométerenként 5 grammal kisebb az emissziója a manuális váltóéhoz képest (azonos gumiabroncsokkal), ami a fogyasztást tekintve rendkívül versenyképes helyzetbe hozza ezt a változatot.

DRIVER ASSISTANCE CSOMAG

i

A Driver Assistance Pack három funkcióval rendelkezik, mely az autó elejében elhelyezett radar segítségével működik:

A távolságtartó tempomat egy kiegészítő sebesség- és távolságrögzítő funkciót kínál, amely az előttünk haladó járműtől való távolságot határozza meg. Amint a radar egy járművet észlel, a motorfék és a gázpedál együttesen és automatikusan megtart egy adott távolságot. Amennyiben a motorfék által végrehajtott sebességcsökkenés nem elegendő a megadott távolság megtartására, a rendszer figyelmeztetést küld és vezetőre bízza a sebesség irányítását.
Ütközés veszélyére figyelmeztető jelzés: amennyiben a radar úgy érzékeli, hogy az előttünk haladó jármű túl közel van, hang- és vizuális jelzés figyelmezteti a vezetőt, hogy az ütközés elkerülése érdekében fékeznie kell.
Automatikus vészfék: amennyiben a radar az előttünk haladó járművel való ütközés kockázatát érzékeli, a rendszer automatikusan automatikus fékezéssel figyelmezteti a vezetőt, hogy elkerülhető legyen az ütközés. A holttér-figyelő berendezésnél a visszapillantó tükörbe épített fénydióda figyelmezteti a vezetőt a holttérben megjelenő autóra vagy motorra. További berendezések: elektromos kézifék, tolatóradar, kulcs nélküli nyitás és indítás, parkolást segítő rendszer.


Az oldalon felsorolt felszereltségi elemek egy része széria, más része opció, változattól függően rendelhetőek. Kérje márkakereskedője segítségét!
/image/92/7/direction-assistee-electrique-peugeot-nouvelle-308.49927.jpg

SEBESSÉGFÜGGŐ SZERVOKORMÁNY

Az új Peugeot 308-ban a hidraulikus szervokormányt elektromos szervokormány váltja fel, melynek köszönhetően tovább csökkent a CO2-kibocsátás.
Másik előny: az elektromos irányítással könnyebb az autóval a városban manőverezni, amit a jelentős mértékben lecsökkent fordulási szög csak tovább fokoz.

/image/92/8/frein-hill-assist-peugeo-nouvelle-308.49928.jpg

KULCS NÉLKÜLI INDÍTÁS

A hagyományos kulcs helyett az ajtók az elektronikus felismerés révén nyithatók, a motor beindítása, illetve leállítása pedig a Start/Stop gomb egyszerű megnyomásával történik. Az első ajtó kilincsének egyetlen érintésével bezárható az autó (miután meggyőződtünk, hogy nincs senki az autóban.)

/image/92/9/frein.49929.jpg

ELEKTROMOS KÉZIFÉK

Az új Peugeot 308 SW változattól függően szériaként tartalmazza az elektromos kéziféket. Automatikusan behúz, ha leall a motor, indításnál pedig kiold.

PARKOLÁSSEGÉD

i

Ez a funkció az első és hátsó tolatóradarhoz kapcsolódik.A multifunkciós kijelzőn megjeleníti a rendelkezésre álló parkolóhely méretét, jelzi, hogy lehetőség van-e a parkolásra, és azt is, hogy milyen nehézségű a parkolási művelet.

LEJTŐN VALÓ ELINDULÁST SEGÍTŐ RENDSZER

i

A lejtőn való elindulást segítő rendszeri két másodpercig álló helyzetben tartja az autót, míg a vezető a fékről átlép a gázpedálra, így segítve a lejtőn való elindulást.

A SÚLY CSÖKKENTÉSE

/image/93/2/efficience-peugeot-nouvelle-308-video.49932.jpg

Az 5 ajtóshoz hasonlóan az PEUGEOT 308 SW tömegét is 140 kg-mal csökkentették. Ebből fakadóan az azonos motorral és felszerelésekkel ellátott modellekkel összevetve a szegmens legkönnyebb autója.
A súlycsökkenés az új EMP2 platform, valamint az innovatív műszaki megoldások alkalmazásának eredménye. Mindkettővel 70-70 kg-ot sikerült lefaragni az autó súlyából.